ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνεχίζεται η πτώση στις πωλήσεις προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών


Σύμφωνα με τις εταιρίες Gartner και International Data Corporation (IDC), οι οποίες παρακολουθούν την πορεία της αγοράς προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών, συνεχίστηκε και για το δεύτερο τρίμηνο του 2015 η πτώση στις πωλήσεις τους. Μάλιστα η πτώση είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί σε περίοδο σχεδόν δύο χρόνων και έρχεται να διαψεύσει τις ελπίδες αυτών που πίστευαν ότι η αγορά θα ανακάμψει.
.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Gartner, οι πωλήσεις προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών σημείωσαν πτώση της τάξης του 9,5% το δεύτερο τρίμηνο του 2015, σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2014. Οι πωλήσεις έφτασαν τους 68,4 εκατομμύρια προσωπικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Από την μεριά της η IDC αναφέρει ακόμα μεγαλύτερη πτώση, η οποία φτάνει το 11,8% και αυτό διότι στα νούμερά της δεν συμπεριλαμβάνει τα tablets στην κατηγορία των προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Όσον αφορά τις εταιρίες και σε παγκόσμιο επίπεδο, η Lenovo διατηρεί την πρώτη θέση σε πωλήσεις προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών, στην δεύτερη θέση ακολουθεί η HP, ενώ τρίτη είναι η Dell.

Η αγορά προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών παρουσιάζει πτώση από την στιγμή που είχαμε την έκρηξη δημοτικότητας των tablets το 2012. Τα phablets απλά δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στην αγορά προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών, έχοντας αλλάξει τις συνήθειες του καταναλωτικού κοινού που πλέον δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στις φορητές συσκευές. Πέρσι υπήρξε μια μικρή ανάκαμψη στην αγορά και λόγω της παύσης υποστήριξης των Windows XP από την Microsoft, η οποία ανάκαμψη φέτος δεν συνεχίστηκε. Μένει να δούμε αν η επίσημη διαθεσιμότητα των Windows 10 από τις 29 Ιουλίου, θα έχει επίδραση στην αγορά, αλλά δεδομένου ότι η Microsoft τα παρέχει ως δωρεάν αναβάθμιση στους κατόχους Windows 7 και Windows 8/8.1, ίσως αυτή να είναι περιορισμένη.

Η αγορά των προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών αναμένεται να συνεχίσει να παρουσιάζει πτωτική πορεία μέχρι και το 2018. Μπορείτε να δείτε πιο αναλυτικά τις δύο εκθέσεις στα παρακάτω links:


PC market 2015 2 Gartner


PC market 2015 2 IDC

Δεν υπάρχουν σχόλια