ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Dell Alienware 15 & Graphics Amplifier

Η Alienware δημιουργήθηκε το 1996 από τους Nelson Gonzalez και Alex Aguila και το όνομα της προήλθε από την εμμονή των δημιουργών της με τη σειρά hit της τότε εποχής, X-files.
Ο αρχικός σκοπός της εταιρίας ήταν η συναρμολόγηση υπολογιστών, τόσο σταθερών όσο και φορητών, με προορισμό τα παιχνίδια. Από το 2002 η Dell είχε εκφράσει την επιθυμία να εξαγοράσει την Alienware, κάτι που τελικά έκανε το 2006.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα η Alienware παραμένει ανεξάρτητη από τη μητρική εταιρία όσον αφορά τη σχεδίαση των προϊόντων της και το μάρκετινγκ. Τα πιο πρόσφατα και άκρως ενδιαφέροντα προϊόντα της εν λόγω εταιρίας είναι μια σειρά παιχνιδομηχανών που φιλοδοξούν να συναγωνιστούν αντιπάλους όπως το Playstation και το Xbox, καθώς και το Graphics Amplifier (σε ελεύθερη μετάφραση ενισχυτής γραφικών), το οποίο και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά στην παρούσα δοκιμή.
 Εκτός από το πολύ πρόσφατο Alienware 18 στη συγκεκριμένη κατηγορία gaming φορητών η εν λόγω εταιρία έχει τρία ακόμη μοντέλα, με διαγώνιο οθόνης 13, 15 και 17 ίντσες. Στην παρούσα δοκιμή θα έχουμε την ευκαιρία να εξετάσουμε το μοντέλο με την 15αρα οθόνη, το οποίο αποτελεί και τη χρυσή τομή για έναν gaming φορητό με δυνατότητα εύκολης μεταφοράς από το χρήστη. Πολύ gaming φορητοί υπολογιστές είναι στην ουσία desktop replacement συστήματα, τα οποία είναι ιδιαίτερα βαριά οπότε και η μεταφορά τους δεν ενδείκνυται για άτομα με ευαίσθητη μέση.

Ο Alienware 15 δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία λόγο της μικρής οθόνης του, η οποία όμως έχει 4Κ ανάλυση ικανοποιώντας τους χρήστες που επιθυμούν μια τόσο υψηλή ανάλυση, ακόμη και σε μια 15αρα οθόνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια