ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέο σύστημα που καταργεί τα passwords δοκιμάζει η Google


H Google δοκιμάζει μία νέα υπηρεσία με την οποία οι χρήστες θα μπορούν να συνδέονται στους λογαριασμούς τους χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιούν πολύπλοκους κωδικούς. Το μόνο που χρειάζεται να διαθέτουν είναι ένα Android smartphone.
Ο Rohit Paul, προσκλήθηκε να συμμετάσχει στη δοκιμή αυτή και δημοσίευσε φωτογραφίες και σχόλια για την νέα αυτή υπηρεσία, η οποία βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο, στο Reddit. Η διαδικασία εγγραφής σε αυτή την υπηρεσία είναι απλή και μόλις ολοκληρωθεί θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας για να εισέρχεστε στις υπηρεσίες της Google λαμβάνοντας μια ειδοποίηση για να επιβεβαιώσετε το login.

1 capture story

Είναι εύκολο και έχουμε δει παρόμοιες κινήσεις από τη Microsoft και τη Yahoo, και φαίνεται ότι γίνεται μια προσπάθεια να απομακρυνθούμε από τη γνωστή διαδικασία της εισαγωγής ονόματος χρήστη και κωδικού. Η μόνη προϋπόθεση είναι να έχουμε στο κινητό μας κάποιου είδους κωδικού στην οθόνη κλειδώματος, το οποίο δεν είναι και παράλογο αφού θα χρησιμοποιείτε το κινητό σας αντί για κωδικό.

capture1 story

Προς το παρόν δεν υπάρχει ενημέρωση από τη Google για το πότε θα είναι διαθέσιμη η υπηρεσία αυτή σε όλους. Σύμφωνα με δήλωσή της, αυτή είναι μία δοκιμή σε ένα μικρό αριθμό συμμετεχόντων αλλά αν λάβουμε υπόψη το πως δοκιμάζει η εταιρία νέες υπηρεσίες και την αφοσίωσή της στο σύστημα επαλήθευσης 2 βημάτων, μάλλον δεν θα αργήσει να επεκταθεί σε όλους τους χρήστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια