ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έως 40% έχει πέσει η τιμή της DDR4 σε έξι μήνες


Όπως κάθε νέος τύπος μνήμης, έτσι και η DDR4 ήταν ακριβή όταν ανακοινώθηκε, σε σχέση πάντα με την DDR3. Τους τελευταίους έξι μήνες όμως, η τιμή της έχει μειωθεί σχεδόν κατά 40%. Μάλιστα η μείωση αυτή φαίνεται ότι θα συνεχιστεί, φέρνοντας τις τιμές των DDR4 μνημών πιο κοντά σε αυτές των DDR3 και καθιστώντας λιγότερο αντιοικονομική την επιλογή μιας πλατφόρμας που χρησιμοποιεί DDR4 μνήμη.
.
Όπως μας πληροφορεί το Anandtech στην έρευνά του σχετικά με τις τιμές των μνημών, η τιμή ενός 4Gb DDR4 memory chip το οποίο μπορεί να λειτουργήσει στα 2133MHz, κοστίζει πλέον 2,207 δολάρια, με βάση το DRAMeXchange, το οποίο είναι ένα από κορυφαία site παρακολούθησης των τιμών των DRAM και NAND. Στα τέλη Σεπτεμβρίου η τιμή ήταν στα 2,719 δολάρια, ενώ στα τέλη Ιουνίου βρισκόταν στα 3,618 δολάρια. Με λίγα λόγια η πτώση υπερβαίνει το 38% σε μόλις έξι μήνες.

Παράλληλα μείωση παρατηρείται και στις τιμές των DDR3, με το κόστος ενός 4Gb DDR3 memory chip το οποίο μπορεί να λειτουργήσει στα 1600MHz, να βρίσκεται στα 1,877 δολάρια, όταν στα τέλη Ιουνίου βρισκόταν στα 2,658 δολάρια. Εδώ η πτώση είναι μικρότερη, αλλά και πάλι υπερβαίνει το 29%.

DRam spot prices

Με βάση τα δεδομένα αυτά, η διαφορά τιμής ενός 4Gb DDR4 memory chip τύπου DDR4 και ενός 4Gb DDR4 memory chip τύπου DDR3, μειώθηκε, από περίπου 26,5%, σε 18,5%. Εφόσον συνεχιστεί η τάση αυτή, η διαφορά τιμής αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω.

Παρατηρώντας τις τιμές των μνημών που πωλούνται στους τελικούς καταναλωτές, το Anandtech, διαπίστωσε μειώσεις τιμών που υπερβαίνουν το 50%, όπως φαίνεται και παρακάτω.

camel price check kingston
camel price check corsair dominator
camel price check gskill

Μια ματιά στο skroutz για τα παραπάνω τρία παραδείγματα του Anandtech, αποκαλύπτουν στις δύο περιπτώσεις παρόμοιες μειώσεις στην Ελληνική αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια