ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

50% ταχύτερη η RTX 2080 από την GTX 1080

Η Nvidia ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες τις νέες κάρτες γραφικών της, σε μια παρουσίαση διαφορετική από τις προηγούμενες, αφού δε στάθηκε τόσο στα νούμερα των επιδόσεων αλλά επικεντρώθηκε στην προώθηση της νέας ray tracing υποστήριξης. Έτσι πολλοί ήταν αυτοί που έμειναν να αναρωτιούνται ποια η σχέση των επιδόσεών τους με την προηγούμενη γενιά, ειδικά για τα υπάρχοντα παιχνίδια τα οποία στην πλειοψηφία τους δεν υποστηρίζουν ray tracing τεχνολογία.
Έτσι η Nvidia αποκάλυψε μερικούς αριθμούς θέλοντας να δείξει πως η νέα RTX 2080 έχει σημαντικά οφέλη μπροστά στην GTX 1080. Δοκιμάζοντας παιχνίδια όπως το Hitman 2, Shadow of the Tomb Raider, PUBG και άλλα, διαπιστώθηκε πως η RTX 2080 ήταν 50% ταχύτερη από την GTX 1080 σε 4K ανάλυση. Σημειώνει επίσης πως το 4K HDR στα 60Hz σταθερά είναι πλέον εφικτό σε Destiny 2, Far Cry 5, Battlefield 1 και Call of Duty WW2 και άλλα.
Η χρήση του Deep Learning Super-Sampling (DLSS) από τους developers δίνει επίσης σημαντικά πλεονεκτήματα στα games, σημειώνοντας πολλές φορές βελτίωση έως και 75%. Πρόκειται ουσιαστικά για χρήση τεχνητής νοημοσύνης στο rendering των αντικειμένων in-game, αξιοποιώντας τους Turing πυρήνες της κάρτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια