ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βασικά tips τεχνολογίας που οφείλεις να ξέρει

Οι καλές-ψαγμένες συνήθειες όσον αφορά την χρήση του υπολογιστή δεν είναι μόνο για geeks! Ο σωστός χειρισμός μπορεί να σου εξοικονομήσει χρήματα, να κρατήσει τις προσωπικές σου πληροφορίες ασφαλείς και να σε βοηθήσει να αποφύγεις τις δυσάρεστες εκπλήξεις από τους hackers.
Παρακάτω σου παρουσιάζουμε πέντε βασικά  και απλά tips που οφείλεις να γνωρίζεις.
tips
  1. Έλεγξε τακτικά τις ρυθμίσεις απορρήτου σου στα κοινωνικά δίκτυα.
Δυστυχώς, ο μόνος τρόπος για να διατηρήσεις τις πληροφορίες σου ιδιωτικές – χωρίς να αποσυρθείς εντελώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – είναι να ελέγχεις τις ρυθμίσεις απορρήτου κάθε φορά. Μάθε τι κάνει κάθε μία από τις ρυθμίσεις ασφαλείας και τροποποίησε τις ανάλογα.
  1. Μάθε ποια τεχνολογικά προϊόντα αξίζουν τα λεφτά σου.
Η τεχνολογία δεν είναι φθηνή, αλλά δεν χρειάζεται να ξεζουμίζει το  πορτοφόλι σου. Κάνε σωστή διαδικτυακή έρευνα αγοράς πριν προβείς σε μια απόκτηση προϊόντος.
  1. Κάνε φασίνα στην επιφάνεια εργασίας σου.
Γνώριζες ότι μια ακατάστατη επιφάνεια εργασίας πέρα από το ότι σε δυσκολεύει να βρεις αυτό που ψάχνεις μπορεί να επιβραδύνει τον υπολογιστή σου; Ειδικά αν διαθέτεις Mac, οι πιθανότητες είναι πολύ περισσότερες. Καιρός λοιπόν να βάλεις μια τάξη!
  1. Απέφυγε την λήψη
Όλοι γνωρίζουμε ότι οι ιοί είναι κακοί, αλλά πολλοί από εμάς δεν γνωρίζουμε με ακρίβεια πώς λειτουργούν – πράγμα που είναι ζωτικής σημασίας για την αποφυγή τους. Κάνε ένα γρήγορο search σχετικά με το τι είναι ο ιός και εξέτασε τους πιο συνηθισμένους μύθους για αυτούς και, στη συνέχεια, εγκατάστησε ένα καλό, δωρεάν antivirus πρόγραμμα στον υπολογιστή σου.
  1. Stay safe στα δημόσια Wi-Fi.
Όλοι είμαστε απελπισμένοι για λίγη δωρεάν σύνδεση όταν βρισκόμαστε εκτός σπιτιού και σίγουρα το δωρεάν Wi-Fi της καφετέριας μοιάζει δώρο θεού. Αυτό το δώρο μπορεί να αποβεί μοιραίο καθώς θα σε κάνει ένα από τα εκατοντάδες θύματα των κακόβουλων χρηστών που χτυπούν μαζικά τα δημόσια Wi-Fi. Μάλιστα, μην νομίζεις ότι πρέπει να έχει κάποιος εξειδικευμένες γνώσεις hacking για να το καταφέρει.
Δεν τελειώσαμε. Stay tuned γιατί ακολουθούν και άλλα tips πολύ σύντομα…Από το secnews

Δεν υπάρχουν σχόλια