ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αν θέλετε οι πάροχοι να καταπολεμήσουν την πειρατεία, πληρώστε

Η καταπολέμηση της πειρατείας ίσως σύντομα να μη συμφέρει οικονομικά τις εταιρίες, τουλάχιστον στον Καναδά. Το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας αποφάσισε ομόφωνα με 9 ψήφους υπέρ και 0 κατά, πως οι πάροχοι τηλεφωνίας έχουν το δικαίωμα να ζητούν αποζημίωση – μέσα σε λογικά πλαίσια – για τις προσπάθειές τους καταπολέμησης της πειρατείας, συνδέοντας τις IP διευθύνσεις των πειρατών με τα ονομαστικά στοιχεία των πελατών  τους.
Η υπόθεση ήρθε στο προσκήνιο όταν η Voltage Pictures, η εταιρία πίσω από το The Hurt Locker, θέλησε να μηνύσει 55.000 πελάτες του γίγαντα τηλεφωνίας Rogers για πειρατεία ταινιών. Εγκατέλειψε αυτή την ιδέα όταν η Rogers ζήτησε αμοιβή $100 ανά ώρα για να συμμορφωθεί με τις αιτήσεις της Voltage Pictures και η υπόθεση κατέληξε στα δικαστήρια.
Η Voltage ισχυρίστηκε πως αυτές οι αμοιβές θα κάνουν τεράστιο το κόστος καταπολέμησης της πειρατείας, αλλά ο δικαστής θεώρησε πως οι απαιτήσεις των παραγωγών media θα επιβάρυναν με κόστη τους παρόχους, τα οποία ναι μεν είναι μικρά, δεν είναι όμως αμελητέα. Ο αντιπρόεδρος της Rogers, David Watt δήλωσε σε τοπικό σταθμό:
Είναι μια σημαντική νίκη για τους πελάτες μας και εκατομμύρια συνδρομητές στο internet, οι οποίοι βρίσκουν διαρκώς τις προσωπικές τους πληροφορίες εκτεθειμένες.

Δεν υπάρχουν σχόλια