ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΦΗΜΕΣ για σαμποτάζ στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Εδώ και δύο εβδομάδες μία μυστηριώδης πτώση πίεσης στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό έχει δώσει τροφή σε θεωρίες συνομωσίας περί σαμποτάζ, τόσο έντονα που NASA και Roscosmos προσπαθούν τώρα να κατευνάσουν τις φήμες.
Όλα ξεκίνησαν στις 29 Αυγούστου, όταν οι δύο υπηρεσίες εντόπισαν μία πτώση στην πίεση του διαστημικού σταθμού. Ο αέρας που χανόταν ήταν ελάχιστος και οι χειριστές εδάφους έκριναν πως δε χρειαζόταν να ξυπνήσουν το πλήρωμα. Την επόμενη μέρα, οι έξι αστροναύτες εντόπισαν τη διαρροή, η οποία προερχόταν από μία μικρή τρύπα σε ένα από τα δύο ρωσικά Soyuz τα οποία ήταν “δεμένα” στον ISS. Η τρύπα μάλιστα ήταν σε σημείο της κάψουλας το οποίο αφαιρείται όταν αυτή επιστρέφει στη Γη, οπότε δεν αποτελούσε πρόβλημα που θα έθετε τις ζωές των αστροναυτών σε κίνδυνο.
Μετά την απόρριψη της θεωρίας πως ένας μικρο-μετεωρίτης προκάλεσε τη ζημιά, οι φήμες που ήθελαν τους Αμερικανούς αστροναύτες της NASA να έχουν σαμποτάρει το ρωσικό σκάφος άρχισαν να φουντώνουν στα μέσα ενημέρωσης της Ρωσίας, ενώ τροφοδοτήθηκαν και από ανώνυμες πηγές μέσα από την Roscosmos. Η θεωρία λέει πως από τους τρεις Αμερικανούς αστροναύτες, ο ένας αρρώστησε και κάποιος συνάδελφός του προκάλεσε τη διαρροή για να αναγκαστεί η διοίκηση να τον φέρει πίσω στη Γη. Μάλιστα η κατάσταση κλιμακώθηκε τόσο, που χρειάστηκε να προγραμματιστεί μία κατ’ ιδίαν συνάντηση μεταξύ του Διοικητή της NASA, Jim Bridenstine και του Γενικού Διευθυντή της Roscosmos, Dmitry Rogozin στις 10 Οκτωβρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια