ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

To Α12 Bionic chip της Apple πλησιάζει σε επιδόσεις desktop

Φαίνεται πως σύντομα η RAM στα smartphones δε θα είναι το μοναδικό τεχνικό χαρακτηριστικό ισχυρότερο από πολλά desktop συστήματα. Η ARM αρχιτεκτονική στα chips γίνεται ολοένα και καλύτερη υποσχόμενη πως θα φτάσει σε επιδόσεις τους παραδοσιακούς desktop επεξεργαστές. Και αυτή η στιγμή μάλλον δεν απέχει πολύ ακόμα αν λάβουμε υπόψη τα πρόσφατα benchmarks των iPhone Xs και Xs Max.
Σύμφωνα με το AnandTech, το A12 Bionic chip της Apple βρίσκεται πολύ κοντά σε επιδόσεις desktop CPU.
Αυτό που είναι πραγματικά εντυπωσιακό, είναι το πόσο κοντά είναι τα A11 και A12 της Apple στις πρόσφατες desktop CPUs. Δεν είχα την δυνατότητα να τρέξω πιο συγκρίσιμα μοντέλα, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τα πρόσφατα νούμερα του καλοκαιριού από το συντάκτη μας Jonan De Gelas, βλέπουμε πως ο A12 ξεπερνά έναν μέτρια χρονισμένο Skylake CPU σε επιδόσεις single-thread. – Andrei Frumusanu, Anandtech
Φυσικά αυτό δε σημαίνει πως ο A12 μπορεί να τροφοδοτήσει ένα PC ή πως είναι όσο καλή είναι μία desktop-level CPU, αφού παραδέχεται πως τα benchmarks δεν πραγματοποιήθηκαν με συγκρίσιμο τρόπο. Ωστόσο, βλέποντας μόνο τα νούμερα, φαίνεται πως η εποχή που ένας ARM επεξεργαστής θα μπορεί να υπάρξει σε ένα MacBook, δεν είναι πολύ μακριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια