ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Mειώσεις τιμών σε μνήμες και SSDs θα συνεχιστούν και το 2019

Ευχάριστα τα νέα για όσους σκοπεύουν να αγοράσουν στο μέλλον κάποιο σύστημα ή απλά μνήμες και SSDs. Τα τελευταία νέα θέλουν την τάση που υπάρχει τον τελευταίο χρόνο στους SSDs και τις μνήμες, να συνεχίζεται και για το 2019. Οι αναφορές από το DRAMeXchange συνεχίζουν να είναι ευνοϊκές, όπως οι προηγούμενες (1, 2)που μιλούσαν για μειώσεις τιμών στις μνήμες, αλλά και στην NAND flash η οποία χρησιμοποιείται σε προϊόντα όπως οι SSDs και οι κάρτες microSD. Οι τελευταίες προβλέψεις κάνουν λόγω για σημαντικές μειώσεις στις τιμές των μνημών DRAM και NAND μέσα στους επόμενους μήνες. Επιβεβαιώνεται ξανά η πρόβλεψη για 5% ή και παραπάνω μείωση στις τιμές των μνημών για το τελευταίο τρίμηνο του 2018, αλλά το πλέον σημαντικό είναι η πρόβλεψη για μείωση της τάξης του 15-20% μέσα στο 2019. Σ
την περίπτωση της NAND, η πτώση της τιμής της για το τέταρτο τρίμηνο του 2018 θα φτάσει ή και να ξεπεράσει το 15%. Στο τρίτο τρίμηνο η πτώση κινήθηκε περίπου στο 10%. Οι λόγοι για την πτώση στην τιμή των μνημών είναι ήδη γνωστοί και έχουν να κάνουν τόσο με την απουσία νέων καινοτομιών στην αγορά των smartphones, που θα ήταν ικανή να οδηγήσει τους αγοραστές στην αγορά νέων συσκευών, αλλά και στα προβλήματα της Intel που αναμένεται να επηρεάσουν αρνητικά τις πωλήσεις server, σταθερών και φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών. 
Επιπλέον οι βελτιώσεις στην παραγωγή των μνημών με νέες μεθόδους παραγωγής, έχουν οδηγήσει σε αύξηση του συνόλου της παραγωγής. Στην αγορά των SSDs παρατηρείται έντονος ανταγωνισμός μεταξύ των κατασκευαστών SSDs, σε συνδυασμό με χαμηλή ζήτηση για ηλεκτρονικές συσκευές που χρησιμοποιούν μνήμη NAND. Εξαίρεση αποτελεί η αγορά των enterprise SSDs που παραμένει σταθερή για την ώρα, αλλά αναμένεται να έχουμε και σε αυτήν αύξηση της έντασης του ανταγωνισμού μέσα στο 2019, που θα οδηγήσει σε μειώσεις τιμών και σε αυτή την κατηγορία προϊόντων. Σε συνδυασμό με την αύξηση παραγωγής, τόσο λόγω αύξησης της παραγωγικής ικανότητας των εργοστασίων, όσο και βελτίωσης στις μεθόδους παραγωγής των νέων 3D NAND 64 και 72 επιπέδων, αναμένεται οι τιμές των SSDs να μειωθούν κατά 25-30% μέσα στο 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια