ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Windows 10 October 2018 Update: Νέο bug για έμμεση διαγραφή αρχείων

Συνεχίζονται, τελικά, τα προβλήματα με την αναβάθμιση των υπολογιστών στο Windows 10 October 2018 Update, καθώς ορισμένοι χρήστες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Windows Insiders αναφέρουν ότι και η διορθωμένη έκδοση έχει ένα bug σχετικό με τη διαγραφή αρχείων, αλλά με έμμεσο τρόπο.
Υπενθυμίζουμε ότι για την πρώτη έκδοση του Windows 10 October 2018 Update, η Microsoft δήλωσε πως 1 στους 10.000 χρήστες αντιμετώπισε πρόβλημα διαγραφής των αρχείων του, λόγω ενός σφάλματος κατά τη μεταφορά των default φακέλων (π.χ. Pictures, Downloads). Ως εκ τούτου, η εταιρεία είχε αποσύρει το update και κυκλοφόρησε καινούργιο μετά από λίγες ημέρες.
Τώρα, η ιστοσελίδα gHacks αναφέρει ότι αρκετοί χρήστες διαμαρτύρονται για την κακή διαχείριση των φακέλων που συμπεριλαμβάνονται σε συμπιεσμένα αρχεία .zip. Το πρόβλημα δεν αφορά την άμεση διαγραφή των αρχείων, αλλά το γεγονός ότι το Windows 10 έχει πάψει να ενημερώνει τον χρήστη αν έχει γίνει η μεταφορά του αρχείου .zip ή να του εμφανίζει το μήνυμα ότι το αρχείο υπάρχει ήδη στον νέο προορισμό για να πραγματοποιήσει αντικατάσταση του.
Επιπλέον, καμιά φορά δεν ολοκληρώνεται καν η διαδικασία μεταφοράς του αρχείου και ο χρήστης δεν έχει καμία ενημέρωση. Εάν η μεταφορά αρχείου μέσα από συμπιεσμένο φάκελο .zip για κάποιον λόγο αποτύχει, τότε το Windows 10 διαγράφει το συγκεκριμένο αρχείο από το .zip και ο χρήστης δεν έχει ιδέα τι έχει γίνει. Το νέο bug δεν είναι τόσο μυστηριώδες όσο το πρώτο που διέγραφε τυχαία αρχεία, αλλά και πάλι, η διαγραφή αρχείων χωρίς την άδεια του χρήστης είναι κάτι αρκετά σοβαρό.
Γενικότερα, φαίνεται ότι μαζεύονται σύννεφα επάνω από τη Microsoft, τόσο εξαιτίας του προβληματικού Windows 10 October 2018 Update (ίσως το χειρότερο από τότε που κυκλοφόρησε το Windows 10), όσο και για το γεγονός ότι μοιάζει να βιάζεται να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα των μεγάλων αναβαθμίσεων κάθε εξάμηνο θυσιάζοντας την ποιότητα και τη σταθερότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια