ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Tεχνολογία συμπίεσης φωτογραφιών του ως εργαλείο open source

Το Facebook θέλει να βοηθήσει τους μικρότερους developers να αντιμετωπίσουν τις σημερινές ανάγκες για συμπίεση φωτογραφιών και εικόνων διαθέτοντας ως εργαλείο ανοιχτού κώδικα την τεχνολογία συμπίεσης που ανέπτυξε για να επιταχύνει τη διαδικασία μεταφόρτωσης εικόνων.
Όπως πιθανόν θα γνωρίζετε, οι υψηλότερης ανάλυσης, καλύτερες κάμερες σημαίνουν ισοδυναμούν στις περισσότερες περιπτώσεις με μεγαλύτερου μεγέθους αρχεία, με αποτέλεσμα πολλές εφαρμογές να είναι απαραίτητο να συμπιέζουν τις φωτογραφίες που «ανεβάζετε» ή μεταφορτώνετε. Όσο μεγαλύτερο είναι ένα αρχείο, τόσο περισσότερα τα δεδομένα που χρησιμοποιείτε και τόσο μεγαλύτερο είναι το χρονικό διάστημα που απαιτείται για τη μεταφόρτωση τους. Το εργαλείο του Facebook ονομάζεται Spectrum, και μπορεί να ενσωματωθεί τόσο σε εφαρμογές ή projects στο iOS όσο και στο Android, οπότε πιθανότατα θα το συναντήσετε και σε μη-Facebook εφαρμογές, ανεξαρτήτου πλατφόρμας.
Βεβαίως, το Facebook δεν είναι και τόσο γνωστό για την εξαιρετική τεχνολογία συμπίεσης εικόνας που διαθέτει – αν ανεβάζετε συχνά φωτογραφίες στο Facebook μέσω του mobile app του, θα έχετε διαπιστώσει ότι κάποιες από τις τεχνικές βελτιστοποίησης που χρησιμοποιούνται δεν είναι και οι καλύτερες. Παρόλα αυτά, θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά ορισμένους developers που δεν έχουν εντοπίσει κάτι καλύτερο ή δεν προτιμούν να αναπτύξουν κάποιο δικό τους, custom πρόγραμμα.
To Facebook υποστηρίζει ότι το Spectrum έχει «βελτιώσει την αξιοπιστία και την ποιότητα των μεταφορτώσεων εικόνων σε όλες τις εφαρμογές (του) και πως είναι ικανό να μειώσει το μέγεθος των αρχείων έως και κατά 15% διατηρώντας την ποιότητά τους». Το open source project είναι διαθέσιμο στο Github.

Δεν υπάρχουν σχόλια