ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέα 4K gaming οθόνη με 1ms χρόνο απόκρισης και AMD FreeSync

Η εξειδικευμένη εταιρία οθονών AOC ανακοινώνει μία ολοκαίνουρια gaming οθόνη, την 28” (71,1 εκ.) G2868PQU με ανάλυση Ultra HD / 4K (3840x2160 pixels). Για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των gamers που αναζητούν ευκρινείς, ζωντανές εικόνες και έντονο παιχνίδι, η οθόνη διαθέτει ένα TN panel επόμενης γενιάς HDR-ready με 1 ms χρόνο απόκρισης. Η G2868PQU υποστηρίζει επίσης την τεχνολογία AMD FreeSync που εξαλείφει το τραύλισμα και το σκίσιμο της εικόνας που προκαλούνται από αταίριαστα πλαίσια εικόνας μεταξύ της κάρτας γραφικών και της οθόνης. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά εξασφαλίζουν μία ρευστή, ομαλή εμπειρία 4K gaming. Η οθόνη διατίθεται στην Ευρώπη από το Μάρτιο 2019.

Ευκρινή και ζωντανά γραφικά gaming

Το στενό πλαίσιο της G2868PQU, οι κόκκινες και μαύρες πινελιές, καθώς και η γωνιώδης εργονομική βάση της ρυθμιζόμενου ύψους 130 χιλ. υπογραμμίζουν την κατασκευή που εστιάζει στο gaming. Αυτή η HDR οθόνη είναι εξοπλισμένη με ένα καινούριο 28” TN panel, που καλύπτει το 102% των sRGB χρωμάτων και το 82% των χρωμάτων AdobeRGB. Έτσι, οι χρήστες δεν θα δουν απλώς 4 φορές περισσότερες λεπτομέρειες από μια οθόνη Full HD, αλλά θα βιώσουν ακόμα πιο ζωντανά χρώματα και εντυπωσιακά γραφικά. Η εικόνα στην οθόνη G2868PQU είναι εξαιρετικά ευκρινής χάρη στην πυκνότητα των 157,35 ppi (pixel ανά ίντσα). Επιπρόσθετα, οι χρήστες των AMD GPUs μπορούν να επιτύχουν ένα παιχνίδι χωρίς τραύλισμα και σκίσιμο, με λιγότερη καθυστέρηση εισόδου και ρυθμό ανανέωσης μέχρι 60Hz χρησιμοποιώντας το AMD FreeSync.

Ρυθμιζόμενη στο περιβάλλον

Η AOC G2868PQU φαίνεται μινιμαλιστική, ωστόσο, προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προσαρμογών. Η κομψή βάση είναι ρυθμιζόμενη σε ύψος 130 χιλ, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να τοποθετήσουν την οθόνη στις δικές τους ανάγκες. Τα ευήλια ή τα έντονα φωτισμένα περιβάλλοντα δεν αποτελούν πρόβλημα για την G2868PQUχάρη στην υψηλή φωτεινότητά των 300 nits. Όταν χρησιμοποιείται σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού/νύχτας, η λειτουργία Low Blue Mode συμβάλλει στη μείωση της κόπωσης των ματιών.

Βελτιωμένη gaming εστίαση

Ακριβώς όπως και στη σειρά AGON, η G2868PQU είναι επίσης εξοπλισμένη με τα ακόλουθα gaming χαρακτηριστικά στο μενού που βρίσκεται πάνω στην οθόνη:
  • Με τη λειτουργία Game Color της AOC, οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν τον κορεσμό των χρωμάτων, είτε αυξάνοντας τον κορεσμό όταν το περιεχόμενο της εικόνας είναι θαμπό είτε μειώνοντάς τον για καλύτερα γκρίζα επίπεδα.
  • Με τη λειτουργία Shadow Control της AOC, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν επίπεδα σκίασης για να φωτίζουν τις σκοτεινές περιοχές και το αντίστροφο για να δουν καλύτερα τις λεπτομέρειες σε σκοτεινές ή πολύ φωτεινές / ξεπλυμένες περιοχές χωρίς να επηρεάζουν ολόκληρη την εικόνα.
  • Με τα AOC Game Modes, τις ειδικές ρυθμίσεις για διαφορετικά είδη παιχνιδιών (FPS, Racing, RTS), και επιπλέον τρεις λειτουργίες προσαρμόσιμες από το χρήστη.
  • Με τη λειτουργία AOC Dial Point, όπου οι χρήστες μπορούν να τοποθετήσουν έναν δείκτη στόχευσης σε παιχνίδια FPS που δεν διαθέτουν ένα ήδη ενσωματωμένο crosshair, έτσι ώστε να μπορούν να στοχεύουν με ακρίβεια.
Η οθόνη G2868PQU της AOC θα είναι διαθέσιμη από το Μάρτιο 2019 με ενδεικτική τιμή λιανικής πώλησης στα €369.

Δεν υπάρχουν σχόλια