ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Vivo APEX 2019: Το smartphone χωρίς κουμπιά και οπές

Τον περασμένο Ιανουάριο η Vivo αποκάλυψε το APEX 2019, ένα νέο smartphone με all-screen οθόνη χωρίς bezels, χωρίς υποδοχές USB και 3.5mm, χωρίς οπές για μικρόφωνο και ηχείο, και χωρίς κουμπιά. Τότε υποθέσαμε ότι πρόκειται απλά για concept που δεν θα υλοποιηθεί στην πραγματικότητα, αλλά θα χρησιμοποιηθεί καθαρά ως κατευθυντήρια γραμμή για τον σχεδιασμό των μελλοντικών smartphones. Τελικά, η εταιρεία έχει προχωρήσει όντως στην κατασκευή του Vivo APEX 2019 και μάλιστα το επέδειξε σε σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Χονγκ Κονγκ.
Όλα τα φυσικά κουμπιά έχουν αντικατασταθεί από αισθητήρες πίεσης που αφήνουν μια απτική ανάδραση στο δάκτυλο όταν τα ακουμπάς. Η κλασική υποδοχή USB έχει αφαιρεθεί και αντικατασταθεί από ένα Magport, δηλαδή μια μαγνητική επιφάνεια που κολλά στο πίσω μέρος για να γίνει η φόρτιση. Η κάρτα SIM έχει δώσει τη θέση της σε ενσωματωμένη eSIM, ενώ κάτω από την οθόνη βρίσκεται ένας νέος τύπος αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων που σου επιτρέπει να το ξεκλειδώσεις ακουμπώντας οπουδήποτε στην οθόνη και όχι σε κάποιο καθορισμένο σημείο. Σε ό,τι αφορά τον ήχο, αυτός μεταδίδεται μέσω δονήσεων της οθόνης.
Δεν νομίζουμε ότι θα μπει όντως το Vivo APEX 2019 σε διαδικασία μαζικής παραγωγής, ωστόσο, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον το γεγονός ότι κατάφεραν να κατασκευάσουν ένα τέτοιο smartphone από ένα ενιαίο κομμάτι γυαλί, χωρίς οπές και κουμπιά με τις υπάρχουσες τεχνολογίες. Λογικά, θα δούμε κάποιες από τις καινοτομίες του σε ορισμένα από τα νέα smartphones της Vivo.
Υπενθυμίζουμε ότι και η Meizu είχε παρουσιάσει ένα παρόμοιο concept (Meizu Zero), αλλά αποδείχτηκε με παραδοχή της εταιρείας ότι το έκαναν καθαρά για λόγους προβολής. Για την ιστορία να πούμε ότι η καμπάνια χρηματοδότησης που έτρεξαν πήγε άκλαφτη...
[via]

Δεν υπάρχουν σχόλια