ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ πατίνια της Lime σε Αθήνα και Θεσ/νικη με έμφαση στην ασφάλεια

Το πρώτο καταγεγραμμένο ατύχημα με ηλεκτρικό πατίνι αλλά και η απουσία οποιουδήποτε νομοθετικού και ρυθμιστικού πλαισίου, έφερε τις πρώτες -αναμενόμενες για πολλούς- αντιδράσεις σε ότι αφορά την κυκλοφορία των ηλεκτρικών πατινιών της Lime και άλλων εταιρειών στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη
Μετά από ατύχημα που συνέβη στην Καλαμαριά την προηγούμενη εβδομάδα όπου και 16χρονος χειριστής ηλεκτρικού πατινιού συγκρούστηκε με αυτοκίνητο, ακολούθησε μήνυση από πολίτη στην οποία αναφέρει ότι η χρήση του συγκεκριμένου τρόπου μεταφοράς είναι επικίνδυνη χωρίς οποιαδήποτε μέριμνα προστασίας. Ακολούθησε παραγγελία του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανου Ζαρκαντζιά,  ο οποίος ζητεί να διερευνηθεί κάτω από ποιο νομοθετικό πλαίσιο κυκλοφορούν τα ηλεκτρικά πατίνια και εάν παραβιάζονται διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 
Η Lime η οποία αποτελεί και την κορυφαία εταιρεία στο χώρο με παρουσία σε μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις,  ανακοίνωσε σήμερα τη μείωση της ταχύτητας κάθε ηλεκτρικού της πατινιού με μέγιστη ταχύτητα τα 20 χλμ/ώρα, με την Αθήνα να αποτελεί την πρώτη Ευρωπαϊκή πόλη όπου η Lime προχωρά σε μια τέτοια κίνηση. Ακόμα η εταιρεία «θα αποθαρρύνει την οδήγηση των ηλεκτρικών πατινιών της στις πιο επιφορτισμένες με κίνηση λεωφόρους της πόλης χρησιμοποιώντας τεχνολογία GPS και δημιουργώντας εικονικές περιφράξεις (geofence) σε συγκεκριμένες περιοχές της πόλης» ενώ θα διανείμει τις επόμενες εβδομάδες δωρεάν κράνη σε στρατηγικά σημεία της Αθήνα, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες στη χρήση τους. 
1685186370_limehive.jpg.abab556bb69a12c3544e5834d90b5e91.jpg
Ο Alessandro Tommasi, Διευθυντής Κυβερνητικών Σχέσεων της Lime για την περιοχή δήλωσε σχετικά: “H ασφάλεια αποτελεί νούμερο 1 προτεραιότητα σε κάθε μια αγορά που δραστηριοποιούμαστε σε ολόκληρο τον κόσμο. Ακούμε προσεκτικά τις ανησυχίες του Δήμου Αθηναίων και αμέσως ενημερώσαμε τα κεντρικά της Lime για να παρέχουμε άμεσα μέτρα ασφαλείας για τους πολίτες της Αθήνας.» Σε ότι αφορά τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Tommasi δήλωσε ότι «Το αίτημα του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη υλοποιείται ήδη από την ομάδα μηχανικών μας σύμφωνα με τη δέσμευσή μας στα θέματα ασφάλειας. Ο,τι ανακοινώσαμε νωρίτερα σήμερα για την πόλη της Αθήνας, θα εφαρμοστεί σε ολόκληρη τη χώρα. Η Θεσσαλονίκη ήταν η πρώτη Μεσογειακή πόλη που συνεργάστηκε μαζί μας για την λειτουργία των ηλεκτρικών πατινιών και δεν μπορούμε παρά να συνεχίσουμε να προχωράμε μαζί της για ένα καινοτόμο σύστημα κινητικότητας στην πόλη.»

Δεν υπάρχουν σχόλια