ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

TO foldable smartphone της Sharp σε 3D renders

Για την ώρα, μόνο δύο από τις μεγάλες εταιρείες έχουν επιδείξει πραγματικά λειτουργικές συσκευές, ωστόσο σύντομα πρόκειται να δούμε μοντέλα και από άλλες εταιρείες στον χώρο.
H Sharp θα είναι μία από τις εταιρείες που πρόκειται να ανακοινώσουν στο μέλλον αναδιπλούμενες συσκευές. Πριν από δύο περίπου χρόνια, η εταιρεία υπέβαλλε αίτηση για κατοχύρωση ενός διπλώματος ευρεσιτεχνίας που εμφανίστηκε στη βάση δεδομένων του WIPO (World Intellectual Property Office), στην οποία περιλαμβάνονται σκίτσα που υποδεικνύουν τον σχεδιασμό και την λειτουργικότητα της συσκευής.
3.jpg.7409a8ca2d12861eb7dcd5f7ec0348f1.jpg
Η ιστοσελίδα LetsGoDigital με βάση τα σκίτσα στην αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας της Sharp δημιούργησε 3D renders της συσκευής, που δείχνουν μία «ψιλόλιγνη» συσκευή με «bezel-less» οθόνη που διπλώνει στην μέση, σαν να πρόκειται για ένα clamshell smartphone.
Ιδιαίτερα ενδιαφέρον στον σχεδιασμό έχουν οι δύο τρόποι «αναδίπλωσης», αφού υπάρχουν δύο «μεντεσέδες».
Με τον πρώτο τρόπο, η συσκευή διπλώνει στη μέση ενώ με τον δεύτερο τρόπο, η συσκευή διπλώνει κατά τέτοιο τρόπο ώστε να εξέχει λίγο η οθόνη, κάτι χρήσιμο για γρήγορη ανάγνωση βασικών πληροφοριών (π.χ ώρα), μηνυμάτων ή ειδοποιήσεων.
Η εμπρόσθια κάμερα όπως μπορείτε να παρατηρήσετε δεν υπάρχει ενώ στο πίσω μέρος βρίσκουμε μία μονή κάμερα. Το «design» βεβαίως είναι από το 2017, οπότε το πιθανότερο είναι η Sharp να κάνει αλλαγές (ενδεχομένως να δούμε κάποιο notch ή punch-hole στην οθόνη και στο πίσω μέρος να δούμε τουλάχιστον δύο κάμερες).
1.jpg.5ada1d871ba1ad5031a11cd599b2e9d9.jpg
Το ζήτημα τώρα είναι πότε η Sharp σκοπεύει να κυκλοφορήσει τη συσκευή. Λαμβάνοντας ωστόσο υπόψη ότι η Ιαπωνική εταιρεία έχει την υποστήριξη ενός γίγαντα όπως η Foxconn, και επομένως πολλούς πόρους, λογικά δεν θα αργήσει να κυκλοφορήσει στην αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια