ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Android Q developer preview: δείτε τι νέο φέρνει η νέα έκδοση

Το πρώτο Android Q beta ήρθε χωρίς μεγάλες αλλαγές αλλά πολλές μικρές. Ακολουθεί μια λίστα με ότι έχει αναφερθεί μέχρι τώρα.

Επιλογές χρώματος και θέματος

Το stock Android επιτέλους υποστηρίζει διαφορετικά χρώματα! Στις ρυθμίσεις προγραμματιστών στο κάτω μέρος, θα βρείτε μια νέα ενότητα θέματος με τρεις επιλογές: Accent color, Headline / Body font και Icon shape. το πρώτο δίνει στον κάτοχο να διαλέχει μεταξύ τέσσαρων χρωμάτων: μπλε, πράσινο, μαύρο και μοβ. Η επιλογή του φόντου  επιτρέπει την επιλογή μεταξύ της προεπιλεγμένης γραμματοσειράς και των Noto Serif, Source Sans Pro. Τέλος, η επιλογή σχήματος εικονιδίου δίνει επιλογή για κύκλο, δάκρυ, squircle ή στρογγυλεμένο τετράγωνο.

Εικονίδιο μπαταρίας στην οθόνη always-on

Η Google έχει μετακινήσει το εικονίδιο της μπαταρίας από την κεντρική κάτω θέση στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης always-on.

Εκτιμώμενη μπαταρία σε γρήγορες ρυθμίσεις

Το μενού γρήγορων ρυθμίσεων του Android Q θα σας δείξει τώρα πόσο χρόνο ακόμα θα διαρκέσει η μπαταρία σας.

Βελτιώσεις στο μενού κοινής χρήσης

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:13
Η Google έχει κάνει κάποιες απαραίτητες βελτιώσεις στο μενού κοινής χρήσης. Όχι μόνο φαίνεται λίγο διαφορετικό, αλλά εμφανίζεται πιο γρήγορα και με όλες τις επιλογές προ-φορτωμένες.

Εγκοπή και στρογγυλεμένες γωνίες στα screenshot

Μάλλον είναι bug. Όταν τραβάτε screenshots το αποτέλεσμα διατηρεί την εγκοπή και τις στρογγυλεμένες γωνίες.

Μετακίνηση δεξιά-αριστερά στις ειδοποιήσεις

Δόθηκε και αριστερή μετακίνηση στις ειδοποιήσεις. Με δεξί διαγράφετε όπως τώρα. Με αριστερά μπαίνετε στο μενού, αν την μετακινήσετε και άλλο εμφανίζει και άλλο μενού. Πολύ βολική λειτουργία για όσους έχουν πολλά notifications.

Λείπει η λειτουργία Νύχτας

Στο Android Pie, η Google εισήγαγε μια ενότητα «θέμα συσκευής» στο μενού ρυθμίσεων οθόνης. Από εδώ μπορούσατε είτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Νύχτας όλη την ώρα ή όταν μόνο είχατε ένα σκοτεινό background.Η λειτουργία λείπει και ο μόνος τρόπος να κάνετε μαύρο το θέμα είναι να ενεργοποιήσετε το Battery Save. Καθώς είναι ένα χαρακτηριστικό που διαφήμιζε η Google εδώ και καιρό, πιστεύω ότι θα μπει αργότερα.

Εικονίδιο από κουδούνι δίπλα στις ειδοποιήσεις

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια από τις ειδοποιήσεις σας έκανε το τηλέφωνο να «χτυπήσει»; Η Google προσθέτει πια ένα κουδουνάκι δίπλα στη χρονική σήμανση της ειδοποίησης. Μια μικρή αλλά καλοδεχούμενη αλλαγή.

Κοινή χρήση Wi-Fi με κωδικούς QR

Εάν θέλετε να μοιραστείτε το δίκτυό σας Wi-Fi με έναν φίλο, μπορείτε να το κάνετε μέσω QR code. Απλά επιλέξτε το δίκτυο που θέλετε να κάνετε κοινή χρήση, κάντε κλικ στο εικονίδιο Κοινή χρήση και επιβεβαιώστε τον κωδικό πρόσβασης του τηλεφώνου σας. Θα εμφανιστεί ένας μοναδικός κωδικός QR που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο φίλος σας για «σκανάρισμα» και σύνδεση στο δίκτυο Wi-Fi.

Επιλογή έκτακτης ανάγκης στο μενού ενεργοποίησης

Στο Android Q, πατώντας παρατεταμένα το κουμπί ενεργοποίησης θα εμφανιστεί ένα νέο εικονίδιο έκτακτης ανάγκης. Επιλέξτε το εικονίδιο και θα έχετε γρήγορη πρόσβαση σε έναν τηλεφωνικό αριθμό έκτακτης ανάγκης.

Νέο μενού για τον έλεγχο Απορρήτου στις Ρυθμίσεις

Ο έλεγχος Απορρήτου είναι το επίκεντρο του Android Q. Υπάρχει μια νέα ενότητα στο μενού ρυθμίσεων η οποία δίνει πρόσβαση στα δικαιώματα στις εφαρμογές σας, στις ρυθμίσεις περιεχομένου οθόνης κλειδώματος, στην υπηρεσία αυτόματης συμπλήρωσης κειμένου, στο ιστορικό τοποθεσίας και στις ρυθμίσεις χρήσης και διάγνωσης λειτουργίας.

Αναθεωρημένο Material Theme

Στο Android Q έχουν γίνει πολλές αλλαγές με το νέο Material Theme όπως στην εφαρμογή wallpaper.

Desktop mode



Η Google ακολούθησε τα βήματα της Huawei και της Samsung προσφέροντάς ένα Desktop mode στο Android. Έχετε ένα ένα UI σε περίπτωση που συνδέσετε τον υπολογιστή σας με μια εξωτερική οθόνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια