ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Power Toys στους power users των Windows 10

Τα Power Toys ήταν ένα διαφορετικός τρόπος προσθήκης νέων χαρακτηριστικών στα Windows εκτός των Service Pack, μέσω μιας σειράς utilities που απευθυνόντουσαν σε power users. Στη συλλογή βρίσκαμε utilities που άλλαζαν συγκεκριμένα σημεία του γραφικού περιβάλλοντος, ένα που ήταν υπεύθυνο για άμεση αλλαγή της ανάλυσης του υπολογιστή, και το Send To X που η δουλειά του ήταν να στέλνει αρχεία και φακέλους είτε στο command line είτε στο clipboard ή την επιφάνεια εργασίας.
Τα Power Toys καταργήθηκαν μετά την έλευση των Windows XP και συγκεκριμένα όταν ο Bill Gates έδωσε εντολή στην ομάδα ανάπτυξης για έναν έλεγχο ασφαλείας του λειτουργικού. Όμως η Microsoft είναι έτοιμη να αναβιώσει τα Power Toys στα Windows 10, προσθέτοντάς τα στο GitHub ως open-source λογισμικό έτσι ώστε ο καθένας ν  μπορεί να συνεισφέρει στην ανάπτυξή τους ή και να δημιουργήσει τα δικά του εργαλεία.
Τα πρώτα δύο πάντως προέρχονται από την Microsoft, με το πρώτο να ονομάζεται "maximize to desktop widget" που σκοπό έχει να επιτρέπει στον χρήστη να στείλει μια εφαρμογή  σε άλλο ανοιχτό desktop με ένα κλικ, κάτι πολύ χρήσιμο για όσους χρησιμοποιούν το multi-desktop σύστημα των Windows 10. Το δεύτερο power toy πάντως είναι αρκετά πιο απλό αφού είναι ένας εύκολος τρόπος εμφάνισης των συντομεύσεων πληκτρολογίου που μπορεί να κάνει ο χρήστης με το πλήκτρο των Windows. 
MTNDWidget.jpg.b64ba0a28a597071e00875b27ef6169c.jpg     WindowsKeyShortcutGuide.thumb.jpg.b530ad02148ad3c1a97de53ab6cbb74f.jpg
Ανάλογα με τα σχόλια που θα υπάρξουν στο GitHub όπου φιλοξενείται το όλο project, η Microsoft σκέφτεται να αναπτύξει άλλα δέκα Power Toys και συγκεκριμένα τα:
  1. Full window manager, including specific layouts for docking and undocking laptops
  2. Keyboard shortcut manager
  3. Win+R replacement
  4. Better alt+tab including browser tab integration and search for running apps
  5. Battery tracker
  6. Batch file re-namer
  7. Quick resolution swaps in task bar
  8. Mouse events without focus
  9. Cmd (or PS or Bash) from here
  10. Contents menu file browsing

Δεν υπάρχουν σχόλια