ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

AMD FidelityFX Super Resolution: Η τεχνολογία που βελτιώνει τα γραφικά

 AMD FidelityFX Super Resolution: Η τεχνολογία που βελτιώνει δραματικά τα γραφικά

Η AMD μοιράστηκε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πολυαναμενόμενη τεχνολογία FSR (FidelityFX Super Resolution) στο πλαίσιο της Computex 2021, μια τεχνική αναβάθμισης της ανάλυσης παρόμοια με την DLSS (Deep Learning Super Sampling) της Nvidia που, ωστόσο, δεν απαιτεί την τοποθέτηση ξεχωριστών πυρήνων Tensor στους επεξεργαστές γραφικών.

Σύμφωνα με την AMD, η τεχνολογία FSR είναι διαθέσιμη σε όλες τις GPUs της εταιρείας από τη σειρά RX-500 (αρχιτεκτονική Polaris) έως και τις τελευταίες Radeon RX 6000 Series (αρχιτεκτονική RDNA 2). Χάριν στο FSR, χρησιμοποιώντας το Performance preset η απόδοση σε native ανάλυση τριπλασιάζεται, ενώ γενικότερα προσφέρει 4 presets που μπορούν να επιλέγουν οι gamers όπως επιθυμούν (Ultra Quality, Performance, Balanced, Quality).Το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με το FSR προσφέρεται στο Ultra Quality preset, ενώ στα υπόλοιπα οι gamers θα θυσιάζουν ποσοστά ευκρίνειας για να κερδίζουν σε framerate. 

amd-fsr-3.jpg

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με την τεχνολογία DLSS, το FSR μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στις κάρτες γραφικών GeForce, ακόμη και στις GTX. Στην επίδειξη της AMD χρησιμοποιήθηκε μια GTX 1060 με FSR και παρουσίασε 41% βελτίωση με το Epic preset (ανάλυση 1440p).

Το γενικό λανσάρισμα της τεχνολογίας AMD FidelityFX Super Resolution θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουνίου 2021.

amd-fsr-2.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια