ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

YouTube: Τέλος στις διαφημίσεις τζόγου, αλκοόλ και πολιτικού περιεχομένου

 YouTube: Τέλος στις διαφημίσεις τζόγου, αλκοόλ και πολιτικού περιεχομένου

Διαφημίσεις συσχετιζόμενες με εκλογές και γενικότερα πολιτικού περιεχομένου, με τυχερά παιχνίδια, αλκόολ και συνταγογραφούμενα ναρκωτικά απαγορεύονται ρητά πλέον από το YouTube και συγκεκριμένα από την ενότητα που εμφανίζεται στην κορυφή της αρχικής σελίδας της πλατφόρμας.

Η αλλαγή στην πολιτική του YouTube έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή, καθώς είναι γεγονός ότι η αρχική σελίδα της πλατφόρμας φιλοξενεί εκατομμύρια κόσμο καθημερινά και το περιβάλλον που παραχωρείται για διαφημίσεις στην συγκεκριμένη σελίδα είναι άκρως περιζήτητο. Εξ ου και η Google αποφάσισε να απαγορεύσει τις διαφημίσεις αυτού του περιεχομένου.

Η Google δήλωσε στο Reuters:

Ελέγχουμε τακτικά τις απαιτήσεις των διαφημίσεων για να διασφαλίσουμε ότι εξισορροπούν τις ανάγκες αφενός των διαφημιζόμενων αφετέρου των χρηστών. Πιστεύουμε ότι αυτή η ενημέρωση θα βασιστεί στις αλλαγές που κάναμε πέρυσι στη διαδικασία κράτησης του masthead και θα παρέχει καλύτερη εμπειρία στους χρήστες

Υπενθυμίζεται ότι η Google είχε απαγορεύσει όλες τις πολιτικές διαφημίσεις μετά το κλείσιμο των δημοσκοπήσεων την ημέρα των εκλογών ενώ το είχε επιχειρήσει ξανά μετά την απόπειρα εξέγερσης στο Καπιτώλιο τον περασμένο Ιανουάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια