ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πώς να κάνετε backup Windows 10 PC σε OneDrive Cloud Storage

 


Υπάρχουν λόγοι για τους οποίους πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας (backup) του OneDrive για να ανεβάσετε τα σημαντικά αρχεία σας στο cloud. Θα μπορούσατε να πέσετε θύμα μιας επίθεσης ransomware
, ή ένας κατεστραμμένος σκληρός δίσκος θα μπορούσε να καταστρέψει όλα τα αρχεία σας. Ως εκ τούτου, η τοποθέτηση των δεδομένων σας στο cloud είναι η πιο σίγουρη επιλογή.

onedrive windows10 - Πώς να κάνετε backup Windows 10 PC σε OneDrive Cloud Storage

Πώς να χρησιμοποιήσετε το OneDrive Backup στον Windows 10 υπολογιστή σας;

Η εφαρμογή OneDrive είναι προεγκατεστημένη όταν αγοράζετε υπολογιστή με Windows 10. Εάν για κάποιο λόγο, διαγράψατε το OneDrive, μπορείτε να το επαναφέρετε από το cloud storage.

1. Εάν δεν διαθέτετε την εφαρμογή OneDrive, μπορείτε να την κατεβάσετε από τον ιστότοπο της Microsoft.

2. Στη συνέχεια, εισαγάγετε τα credentials της Microsoft στην οθόνη εγκατάστασης. Εάν χρησιμοποιείτε Windows 10, είναι πιθανό να έχετε λογαριασμό Microsoft credentials.

1 OneDrive Account Setup Sign in - Πώς να κάνετε backup Windows 10 PC σε OneDrive Cloud Storage

3. Επιλέξτε τη θέση για το φάκελο αντιγράφων ασφαλείας του OneDrive. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε την προεπιλεγμένη τοποθεσία, αλλά μπορείτε να το αποθηκεύσετε σε διαφορετικό τοπικό δίσκο εάν ο χώρος εγκατάστασης των Windows δεν έχει πολύ χώρο.

2 Choose OneDrive Folder Location - Πώς να κάνετε backup Windows 10 PC σε OneDrive Cloud Storage

4. Στη συνέχεια, επιλέξτε εάν θέλετε να συγχρονίσετε φακέλους επιφάνειας εργασίας, εγγράφων και εικόνων με το cloud storage. Εάν διαθέτετε δωρεάν πρόγραμμα 5 GB, μπορείτε να διαλέξετε να αποεπιλέξετε αυτές τις επιλογές και να αλλάξετε αυτήν τη ρύθμιση αργότερα.

3 Which Folders To Backup ONeDrive - Πώς να κάνετε backup Windows 10 PC σε OneDrive Cloud Storage

5. Μετά από αυτό, μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες στην οθόνη και να κάνετε μια γρήγορη περιήγηση στο OneDrive.

Αυτό είναι όλο. Με αυτόν τον τρόπο ρυθμίζετε το OneDrive backup στα Windows 10. Από αυτό το σημείο, οτιδήποτε τοποθετείτε στους επιλεγμένους φακέλους συστήματος ή στον φάκελο OneDrive root θα μεταφορτώνεται αυτόματα στο χώρο αποθήκευσης στο cloud.

Ο φάκελος OneDrive είναι διαθέσιμος στην εφαρμογή “File Explorer”, όπου προσθέτετε μη αυτόματα αρχεία και φακέλους με copy/paste. Ο φάκελος συμπεριφέρεται παρόμοια με οποιονδήποτε άλλο φάκελο που υπάρχει στο σύστημά σας. Αυτός είναι ο τρόπος χρήσης του OneDrive για να κάνετε backup αρχεία στον Windows 10 υπολογιστή σας.

Δείτε επίσης: Δημιουργήστε αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας των φακέλων Windows στο OneDrive

Πώς να διαχειριστείτε το OneDrive στα Windows 10;

Τώρα, θέλετε να κάνετε κάποιες αλλαγές στο backup του OneDrive cloud, μπορείτε να κάνετε κλικ στο εικονίδιο του cloud που υπάρχει στην περιοχή Taskbar Notifications.

5 OneDrive Help Settings - Πώς να κάνετε backup Windows 10 PC σε OneDrive Cloud Storage

Εδώ, κάντε κλικ στο Help & Settings για να βρείτε διάφορες επιλογές, όπως παύση του συγχρονισμού του OneDrive, προβολή αρχείων στο διαδίκτυο ή αναβάθμιση του αποθηκευτικού χώρου σας.

6 Microsoft OneDrive App Settings Windows 10 - Πώς να κάνετε backup Windows 10 PC σε OneDrive Cloud Storage

Μπορείτε να μεταβείτε στην επιλογή Settings για να εξερευνήσετε περισσότερες επιλογές. Στην καρτέλα Account, κάντε κλικ στο κουμπί Choose Folders για να αποφασίσετε ποιοι φάκελοι θα είναι ορατοί στο φάκελο OneDrive.

Μπορείτε να μεταβείτε στο Backup tab > Manage Tab για να αλλάξετε τους φακέλους του συστήματος που θα συγχρονιστούν με τον αποθηκευτικό χώρο OneDrive. Στην καρτέλα Network, μπορείτε να αλλάξετε τις ταχύτητες μεταφόρτωσης και λήψης για τον online συγχρονισμό.

Δείτε επίσης: Η Microsoft κυκλοφορεί την έκδοση 64-bit του OneDrive για Windows

Πώς να ρυθμίσετε το αυτόματο backup στο OneDrive;

Για να επιτρέψετε στην υπηρεσία αποθήκευσης cloud να λειτουργεί αυτόνομα, πρέπει να μεταβείτε στην καρτέλα Backup. Εδώ, επιλέξτε τους φακέλους που θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε τα παρακάτω πλαίσια ελέγχου για να επιτρέψετε τα αυτόματα OneDrive backups για screenshots και εικόνες/βίντεο των Windows 10 όταν είναι συνδεδεμένη μια συσκευή.

Εδώ θα βρείτε ένα μειονέκτημα του OneDrive. Επιτρέπει τον αυτόματο συγχρονισμό για τρεις φακέλους συστήματος: Desktop, Documents και Pictures. Δεν μπορείτε να προσθέσετε άλλους φακέλους συστήματος, όπως Download ή αυτούς που δημιουργείτε. Ως λύση, μπορείτε να δημιουργήσετε υποφακέλους μέσα σε αυτούς τους φακέλους συστήματος.

Πώς μπορώ να δω το backup μου στο OneDrive σε άλλες συσκευές;

Το Microsoft OneDrive υποστηρίζεται σε διάφορες πλατφόρμες, όπως Android, iOS, Xbox, Hololens και web browsers. Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή σε οποιαδήποτε από αυτές τις πλατφόρμες και να αποκτήσετε πρόσβαση στα uploaded δεδομένα.

Ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να σημειωθεί εδώ είναι ότι εάν διαγράψετε ένα αρχείο από το φάκελο/εφαρμογή OneDrive σε μία συσκευή, θα αφαιρεθεί και από άλλες συσκευές. Ωστόσο, μπορείτε να τον/την ανακτήσετε από τον κάδο ανακύκλωσης του OneDrive εντός 30 ημερών από τη διαγραφή.

Πώς να συγχρονίσετε τις ρυθμίσεις των Windows 10 στο OneDrive;

Εκτός από τα αρχεία και τους φακέλους, μπορείτε επίσης να βάλετε τις ρυθμίσεις των Windows 10 στη μονάδα cloud που υποστηρίζεται από τη Microsoft. Μεταβείτε στα Windows 10 Settings > Accounts > Sync Your Settings. Εδώ, ενεργοποιήστε το toggle που λέει Sync Settings. Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε μεμονωμένες λειτουργίες όπως hemes, Passwords και άλλες ρυθμίσεις.

7 Sync Windows 10 Settings OneDrive - Πώς να κάνετε backup Windows 10 PC σε OneDrive Cloud Storage

Αυτή η δυνατότητα συμβάλλει στη διατήρηση της τάξης κατά τη σύνδεση σε μια νέα συσκευή Windows 10 χρησιμοποιώντας τον ίδιο λογαριασμό Microsoft.

Ακολουθούν μερικά ακόμη κόλπα του OneDrive

Αρχεία κατ ‘απαίτηση

4 Use OneDrive Files On Demand - Πώς να κάνετε backup Windows 10 PC σε OneDrive Cloud Storage

Στην καρτέλα Settings, θα βρείτε μια δυνατότητα που ονομάζεται Files On Demand. Είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή και κατεβάζει τα αρχεία στο σύστημά σας μόνο όταν έχετε πρόσβαση σε αυτά μέσω του φακέλου OneDrive. Η λειτουργία έχει σκοπό να εξοικονομήσει χώρο στο σκληρό σας δίσκο.

Personal Vault

OneDrive Personal Vault - Πώς να κάνετε backup Windows 10 PC σε OneDrive Cloud Storage

Το OneDrive προσφέρει επίσης ένα Personal Vault όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε ευαίσθητα αρχεία και να τα προστατεύσετε με κωδικό πρόσβασης. Οι δυνατότητες του Personal Vault διαφέρουν ανάλογα με τη συνδρομή σας στο χώρο αποθήκευσης. Εάν χρησιμοποιείτε το δωρεάν πακέτο OneDrive 5 GB ή 100 GB επί πληρωμή, μπορείτε να βάλετε μόνο 3 αρχεία στο θησαυροφυλάκιο, ενώ ο αριθμός είναι απεριόριστος για τους συνδρομητές του Microsoft 365.

Για να χρησιμοποιήσετε το personal vault, κάντε κλικ στο εικονίδιο OneDrive Cloud > Help & Settings > Unlock Personal Vault. Θα πρέπει να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης της Microsoft και να χρησιμοποιήσετε το 2FA για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτόν. Από προεπιλογή, ο φάκελος έχει ρυθμιστεί ώστε να κλειδώνεται μετά από 20 λεπτά. Μπορείτε να αλλάξετε αυτό το χρονόμετρο στην καρτέλα Account.

Επαναφορά OneDrive

Η Microsoft έχει αναπτύξει μια ηλεκτρονική έκδοση της δυνατότητας System Restore στα Windows 10. Μπορείτε να επαναφέρετε ολόκληρο το χώρο αποθήκευσης στο cloud στο OneDrive για έως και 30 ημέρες πριν για να ανακτήσετε τα χαμένα δεδομένα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ανάκτηση αρχείων και φακέλων μετά από τυχαία μαζική διαγραφή ή επίθεση ransomware.

Δεν υπάρχουν σχόλια