ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

YouTube: Μπλοκάρει όλα τα videos των αντιεμβολιαστών

 YouTube: Μπλοκάρει όλα τα videos των αντιεμβολιαστών

Προκειμένου να καταπολεμηθεί κατά το μέγιστο η παραπληροφόρηση σχετικά με την πανδημία της COVID-19 αλλά και τον εμβολιασμό, η πλατφόρμα του YouTube ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύει στο εξής όλα τα είδη του ψευδούς και παραπλανητικού περιεχομένου που σχετίζονται με αυτά τα κρίσιμα ζητήματα.

Η πλατφόρμα του YouTube κατά καιρούς έχει επιχειρήσει να αντιμετωπίσει το φλέγον θέμα της παραπληροφόρησης με την Covid-19, ωστόσο, τώρα φαίνεται ότι αποφάσισε να υιοθετήσει αυστηρότερη πολιτική.

Πιο συγκεκριμένα, στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται ότι:

Έχουμε παρατηρήσει ότι συνεχώς διαδίδονται ψευδείς ισχυρισμοί για τα εμβόλια του κορονοϊού και συνήθως συνδέονται γενικά με όλα τα εμβόλια, και τώρα είμαστε στο σημείο όπου θα επεκτείνουμε το έργο που ξεκινήσαμε για την COVID-19 και σε άλλα εμβόλια.
Ειδικότερα, τύποι των περιεχομένων που θα αναφέρουν ότι εγκεκριμένα εμβόλια είναι επικίνδυνα και προκαλούν χρόνιες επιπτώσεις στην υγεία, ότι δεν αποτρέπουν τη μετάδοση, ότι δεν βελτιώνουν τις ασθένειες και γενικότερα ψευδείς πληροφορίες για τις ουσίες που εμπεριέχονται στα εμβόλιο θα καταργούνται αυτομάτως από την πλατφόρμα μας.
Πιο συγκεκριμένα, περιεχόμενο που θα υποστηρίζει ότι εγκεκριμένα εμβόλιο προκαλούν αυτισμό, καρκίνο ή υπογονιμότητα ή ότι οι ουσίες στα εμβόλια μπορούν να παρακολουθούν αυτούς που τα λαμβάνουν απαγορεύονται ρητά. Η πολιτική μας δεν αφορά μόνο συγκεκριμένους εμβολιασμούς ρουτίνας, όπως για ιλαρά ή ηπατίτιδα Β, αλλά και γενικές δηλώσεις που σχετίζονται με τα εμβόλια.

Ωστόσο, θα υπάρξουν κάποιες εξαιρέσεις στους νέους κανόνες για το περιεχόμενο που θα ανταποκρίνεται σε πολιτικές εμβολίων, σε νέες δοκιμές εμβολίων και σε ιστορικά γεγονότα σχετικά με τα εμβόλια. Επίσης, οι προσωπικές μαρτυρίες επιτρέπονται ακόμη σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς.

Ο Matt Halprin, αντιπρόεδρος του YouTube ανέφερε:

Θα αποκλείσουμε όλους τους ισχυρισμούς ότι τα εμβόλια είναι επικίνδυνα ή προκαλούν πολλές επιπτώσεις στην υγεία, αυτισμό, καρκίνο, υπογονιμότητα ή ότι περιέχουν μικροτσίπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια