ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τα νέα M1 Pro και M1 Max της Apple είναι ένα τεχνολογικό άλμα σε σχέση με τον M1


 Πολλοί αναρωτιόντουσαν ποια θα ήταν η προσέγγιση της Apple στους πιο ισχυρούς υπολογιστές της όσον αφορά το Apple Silicon, μετά την εισαγωγή του M1 chipset στα πιο low-end μοντέλα της. Στο Unleashed event της εταιρίας, η Apple αποκάλυψε τα M1 Pro και M1 Max chipsets τα οποία θα εξοπλίσουν τα νέα MacBook Pro.

Τα νέα chipsets προσφέρουν 70% καλύτερες επιδόσεις CPU από τον M1 και έως 4 φορές καλύτερες επιδόσεις στα γραφικά. Το M1 Pro προσφέρεται με 8 ή 10 πυρήνες στη CPU και 14 ή 16 πυρήνες στην GPU, ενώ το M1 Max είναι το μεγαλύτερο chip που έχει κατασκευάσει ποτέ η Apple με 57 δισεκατομμύρια transistors και με την αρχιτεκτονική των 5nm. Θα διαθέτει 10-πύρηνη CPU και θα μπορεί να φτάσει έως και τους 32 πυρήνες στην GPU.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, η Apple ισχυρίστηκε πως δοκίμασε τον M1 Max απέναντι σε μία από τις ισχυρότερες κάρτες γραφικών που υπάρχουν σε PC laptops και βρήκε πως οι επιδόσεις της GPU του M1 Max ήταν στο ίδιο επίπεδο, αλλά ο M1 Max κατανάλωνε σημαντικά λιγότερη ενέργεια προσφέροντας ίδιες επιδόσεις, είτε ήταν στο ρεύμα είτε όχι.

Και τα δύο chipsets διαθέτουν Neural Engine 16 πυρήνων για εκμάθηση μηχανής στη συσκευή και βελτιωμένες επιδόσεις κάμερας, ενώ προσφέρουν και display engine που υποστηρίζει πολλαπλές εξωτερικές οθόνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια