ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΩΣ θα ανακαλύψεις αν κάποιος χρησιμοποιεί κρυφά το κινητό σου τηλέφωνο

 


Αν έχετε υποψίες ότι κάποιος μπορεί να χρησιμοποιεί το κινητό σας τηλέφωνο στο σπίτι όταν εσείς είστε στο μπάνιο ή κοιμάστε χωρίς να σας το έχει πει, αν υποψιάζεστε ότι χρησιμοποιεί εν αγνοία σας το τηλέφωνο σας κάποιος συνάδελφος σας όταν λείπετε για λίγη ώρα από το γραφείο σας υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το ανακαλύψετε.

Η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνετε είναι να κοιτάξετε το ιστορικό περιήγησης στο Διαδίκτυο. Είναι φυσικά η στάνταρτ ενέργεια που θα αποκαλύψει αν κάποιος άλλος εκτός από εσάς χρησιμοποίησε το τηλέφωνο σας για να δει κάτι στο Διαδίκτυο που δεν ήθελε να δει από την δική του συσκευή. Αν ο… παράνομος χρήστης της συσκευής σας είναι αρκετά έξυπνος για να φροντίσει να σβήσει τα ίχνη του από το ιστορικό περιήγησης μπορείτε να κάνετε το επόμενο βήμα ανίχνευσης που είναι να κοιτάξετε το ιστορικό χρήσης των εφαρμογών, το app carousel, όπου θα μπορείτε να τσεκάρετε τις εφαρμογές που χρησιμοποιήσατε πρόσφατα και αν εμφανιστεί οτιδήποτε εσείς δεν είχατε επιλέξει, συνδεθεί ή κοιτάξει θα είναι μια καλή ένδειξη πιθανού εισβολέα στην συσκευή σας.

Αν έχετε ενεργοποιημένη εφαρμογή που δείχνει πότε και πόσο χρησιμοποιείτε κάθε φορά τη συσκευή σας (screen time) μπορείτε να τσεκάρετε αν η συσκευή δείχνει ότι χρησιμοποιήθηκε σε χρονικά διαστήματα που εσείς ξέρετε ότι δεν την χρησιμοποιήσατε. Αν σας έρθει ειδοποίηση ότι κοντεύετε να ξοδέψετε όλο τον όγκο των δεδομένων που έχετε διαθέσιμο από το πακέτο σύνδεσης που χρησιμοποιείτε με τον πάροχο σας ενώ είστε βέβαιοι ότι δεν έχετε κάνει τέτοια κατανάλωση είναι μια ακόμη ένδειξη ότι κάποιος άλλος χρησιμοποιεί την συσκευή σας. Άλλη ένδειξη είναι ότι θα δείτε στην ηλεκτρονική σας αλληλογραφία εισερχόμενα μηνύματα που είστε βέβαιοι ότι δεν διαβάσατε να δείχνουν ότι διαβάστηκαν.

Αν δείτε ότι η ενέργεια της μπαταρίας της συσκευής σας βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα ενώ είστε βέβαιοι ότι μετά την φόρτιση που είχατε κάνει δεν είχατε κάνει τόσο μεγάλη χρήση είναι άλλη μια ένδειξη που μπορεί να σας βάλει σε υποψίες. Αν επίσης αρχίσετε να δέχεστε παράξενα ή ακόμη και επιθετικά μηνύματα από άτομα που φαίνεται ότι είχατε κάποια πρόσφατη επικοινωνία ενώ αυτό δεν έχει συμβεί είναι ένα ακόμη σημάδι ότι κάποιος χρησιμοποιεί την συσκευή σας.

Naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια