ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λάρισα: Μηδενίστηκε το γραπτό στην πιο high tech αντιγραφή των τελευταίων ετών


 Η αντιγραφή δεν είχε γίνει αντιληπτή για ώρα. Κάποια στιγμή όμως ο φοιτητής Ιατρικής στη Λάρισα καρφώθηκε και το γραπτό του μηδενίστηκε…

Η αντιγραφή που σκέφτηκε ο φοιτητής ιατρικής στη Λάρισα ήταν προχωρημένη, αλλά τελικά δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα στο νεαρό. Για ώρα όπως έγινε γνωστό, έγραφε μπροστά στους επιτηρητές που δεν είχαν καταλάβει το παραμικρό. Κάποια στιγμή όμως τον πλησίασαν και είδαν αυτό που είχε στο αυτί του. Μια «ψείρα» η οποία κατασχέθηκε και το γραπτό του μηδενίστηκε. Η Σχολή έβγαλε ανακοίνωση μετά από συνεδρίαση για τα όσα έγιναν.

Ένα περιστατικό που προκάλεσε σάλο στην Ιατρική Σχολή στη Λάρισα έλαβε χώρα πριν περίπου δύο μήνες όταν υποψήφιοι φοιτητές της Ιατρικής έδιναν κατατακτήριες εξετάσεις του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023. Υποψήφιος εντοπίστηκε την ώρα των εξετάσεων να αντιγράφει, με προχωρημένο τεχνολογικά τρόπο, καθώς έφερε, ακουστικό «ψείρα» στο αυτί του.

Το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ανέβασε ανακοίνωση το πρωί της Τετάρτης 8 Φεβρουαρίου 2023, στην επίσημη ιστοσελίδα του, αναφέροντας ότι μετά από συνεδρίαση της Συνέλευσης του Τμήματος αποφασίστηκε να μη γίνει δεκτό ποτέ ξανά αίτημα του συγκεκριμένου υποψήφιου για συμμετοχή στις κατατακτήριες εξετάσεις του εν λόγω Τμήματος.

«Ανακοινώνεται ότι κατά τη διεξαγωγή των κατατακτηρίων εξετάσεων ακαδημαϊκού έτους 2022-2023, του Τμήματος Ιατρικής Παν/μίου Θεσσαλίας, στο μάθημα της Βιολογίας, υποψήφιος εντοπίστηκε να αντιγράφει με τη βοήθεια ηλεκτρονικών μέσων και το γραπτό του μηδενίστηκε.

Η Συνέλευση του Τμήματος κατά την 6η/18-01-2023 συνεδρίασή της ομόφωνα αποφάσισε: Α) να μη γίνει δεκτό ποτέ ξανά αίτημα του συγκεκριμένου υποψήφιου για συμμετοχή στις κατατακτήριες εξετάσεις του Τμήματός μας Β) να σταλεί επιστολή γνωστοποίησης του γεγονότος στους Προέδρους Ιατρικών Τμημάτων/Σχολών της χώρας Γ) η απόφαση για τις παραπάνω ενέργειες να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Τμήματος, προς γνώση και αποφυγή παρόμοιων περιστατικών. Από τη Γραμματεία του Τμήματος».

Πηγή: onlarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια