ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Προβληματισμένοι οι επιστήμονες με μυστηριώδη παγωμένο ιό: «Δεν γνωρίζουμε πολλά γι' αυτόν»

 


Ένας «γιγάντιος ιός» βρέθηκε στη Γροιλανδία με μια κορυφαία ομάδα εμπειρογνώμονα να υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία ιδέα για το τι κάνει,

Ένας τεράστιος ιός βρέθηκε στα παγωμένα βάθη της Γροιλανδίας και οι επιστήμονες είναι μπερδεμένοι ως προς το τι ακριβώς είναι. Με το χιόνι και τον πάγο να λιώνουν σιγά σιγά, οι ειδικοί παρατηρούσαν τα φύκια που κείτονταν αδρανή στον πάγο - και βρήκαν κάτι πολύ απροσδόκητο, βρήκαν έναν «γιγαντιαίο ιό»'.

Τι είναι όμως αυτό που τον κάνει γιγαντιαίο ιό σε αντίθεση με έναν ιό κανονικού μεγέθους; Λοιπόν, σύμφωνα με τη Laura Perini, ο συγκεκριμένος ιός έχει πολύ μεγαλύτερη αλληλουχία γονιδιώματος σε σχέση με έναν κανονικό ιό.

Η μελέτη σχετικά με την πρόσφατη ανακάλυψη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Microbiome . «Δεν γνωρίζουμε πολλά για τους ιούς, αλλά νομίζω ότι θα μπορούσαν να είναι χρήσιμοι ως τρόπος αντιμετώπισης της τήξης του πάγου που προκαλείται από την άνθηση των φυκιών. Δεν γνωρίζουμε ακόμα πόσο αποτελεσματικοί θα ήταν. Εξερευνώντας τα περαιτέρω, ελπίζουμε να βρούμε μια απάντηση», δήλωσε η ερευνήτρια του Πανεπιστημίου Aarhus» Laura Perini.

Η ομάδα συνέλεξε δείγματα από στρώματα και έπειτα από ανάλυση του DNA, οι ερευνητές βρήκαν αλληλουχίες που ταιριάζουν με γνωστούς γιγάντιους ιούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια