ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Google Chromecast: video streaming από οποιαδήποτε συσκευή

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το απόγευμα η Google παρουσίασε εκτός του Nexus 7 και το Chromecast, μια συσκευή με την οποία μπορείτε να απολαύσετε περιεχόμενο (μουσική, βίντεο, ταινίες, παιχνίδια) απευθείας στην τηλεόρασή σας! Πρόκειται για ένα μικρό και φθηνό dongle που μπορείτε να τοποθετήσετε στην τηλεόρασή σας (η σύνδεση γίνεται μέσω HDMI.
Από την άλλη υποδοχή διαθέτει microUSB που απαιτείται για την …φόρτιση της συσκευής) και επιτρέπει την χρησιμοποίηση ενός τηλεφώνου, tablet ή laptop για την μετάδοση του περιεχομένου στην μεγάλη οθόνη. Συνεργάζεται πλήρως με το Neflix, YouTube, Google Play Movies & TV και Google Play Music με περισσότερες εφαρμογές, όπως το Pandora, να γίνονται σύντομα διαθέσιμες. Συνεργάζεται με όλες τις πλατφόρμες – Android, iOS, Chrome browser για Mac και Windows – και ουσιαστικά μετατρέπει αυτές τις συσκευές σε τηλεχειριστήρια χωρίς να παραμελεί τον εκάστοτε ρόλο τους. Για παράδειγμα, μπορείτε να στείλετε e-mails και να σερφάρετε στο Internet ενώ απολαμβάνετε αυτό που είναι στην τηλεόραση!
Όσον αφορά τους developers η Google προσφέρει το Google Cast, μια τεχνολογία με την οποία οι developers μπορούν να δημιουργήσουν συνεπείς, διαδραστικές και πολύ-επίπεδες εμπειρίες σε όλες τις φορητές συσκευές και τηλεοράσεις. Οι ενδιαφερόμενοι μπορείτε να ρίξετε μια ματιά εδώ. Έχετε υπόψιν ότι το Chromecast είναι η πρώτη συσκευή με το Google Cast και θα ακολουθήσουν και άλλες στο μέλλον. To Chromecast είναι διαθέσιμο από σήμερα στο Google Play και Amazon (όχι στην Ελλάδα, βέβαια) στην τιμή των $35.

Δεν υπάρχουν σχόλια