ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αδιάβροχο smartphone από τη Sony

Την κυκλοφορία ενός αδιάβροχου «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου, με οθόνη 6,4 ιντσών, ανακοίνωσε η ιαπωνική εταιρεία Sony. Ο λόγος, για το Xperia Z Ultra. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Sony, πρόκειται για το λεπτότερο «έξυπνο» τηλέφωνο, με τέτοιες διαστάσεις οθόνης, στην αγορά: το πάχος του μοντέλου είναι μόλις 6,5 χιλιοστά. Επιπλέον, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συσκευή διαθέτει και ειδικό στιλό, προκειμένου να δέχεται σημειώσεις από το χρήστη, ενώ η ενσωματωμένη κάμερα του κινητού έχει ανάλυση 8 megapixels. Παράλληλα, μπορεί να παραμείνει βυθισμένο σε νερό βάθους ενάμιση μέτρου, για μισή ώρα. Διαθέτει οθόνη ανάλυσης 1080 pixels, μνήμη 16 Gigabytes και υποστηρίζει microSD cards 64 Gigabytes.
Η μπαταρία του νέου μοντέλου έχει αυτονομία 11 ωρών ομιλίας και 120 ωρών αναμονής. Ειδικοί στο χώρο των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων θεωρούν ότι η κυκλοφορία του νέου μοντέλου της Sony έρχεται ως «απάντηση» στη Samsung, η οποία κυριαρχεί στην αγορά των συσκευών με μεγάλες οθόνες.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του BBC, μελέτη της Transparency Market Research, έδειξε ότι η Samsung κατείχε μερίδιο 70% στην αγορά των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων με μεγάλες οθόνες το 2012, κυρίως χάρη στα μοντέλα Galaxy S3 και Galaxy Note 2. Φέτος, η κορεατική εταιρεία «εμπλούτισε» τη γκάμα της, προσθέτοντας το Galaxy S4 καθώς και το Galaxy Mega, μια συσκευή με οθόνη 6,3 ιντσών. Από την πλευρά της, η Sony, με το Xperia Z Ultra, που παρουσιάστηκε στην έκθεση για «έξυπνα» κινητά, Mobile Asia Expo στη Σανγκάη, επιδιώκει να εισέλθει δυναμικά στη συγκεκριμένη αγορά. Όπως έγινε γνωστό, η νέα συσκευή θα κυκλοφορήσει στην Κίνα, την Ινδονησία και τη Σιγκαπούρη, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Στην Ευρώπη, η διανομή του νέου μοντέλου αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια