ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανανέωση για τις δύο κορυφαίες compact φωτογραφικές τής Sony

Η Sony παρουσίασε επίσημα τις δύο νέες, βελτιωμένες εκδόσεις των κορυφαίων compact ψηφιακών μηχανών της, την βραβευμένη full frame Cyber-shot RX1R και τηνCyber-shot RX100 II.
Η νέα Cyber-shot RX100 II, έχει κομψό σχεδιασμό από ανθεκτικό και ελαφρύ αλουμίνιο και απευθύνεται, σε όσους ενδιαφέρονται για την ποιότητα και θέλουν φωτογραφίες επιπέδου DSLR από μία μηχανή τσέπης, με πλούσιες επιλογές ελέγχου και ακόμα καλύτερα αποτελέσματα σε λήψεις χαμηλού φωτισμού χωρίς φλας.
Ο αισθητήρας οπίσθιου φωτισμού Exmor R 1.0-type CMOS, που αναπτύχθηκε πρόσφατα, αυξάνει την ευαισθησία, ενώ παράλληλα μειώνει τον ψηφιακό θόρυβο στη φωτογραφία και συνδυάζεται με με τον εξαιρετικό φωτεινό φακό f1.8 Carl Zeiss Vario-Sonnar T*.
Η RX100 II ενσωματώνει ασύρματη σύνδεση Wi-Fi, είναι η πρώτη φωτογραφική μηχανή από τη Sony, που διαθέτει τεχνολογία NFC (Near Field Communication), ενώ προσφέρει επιπλέον ευκολία με τη σύνδεση One-touch με smartphone και tablet με Android.
Επίσης, ενσωματώνει τη νέα τεχνολογία Multi Interface Shoe και τη διασύνδεσηMulti Terminal υποστηρίζοντας προαιρετικά αξεσουάρ, όπως το ηλεκτρονικό σκόπευτρο, το ισχυρό εξωτερικό φλας το στερεοφωνικό μικρόφωνο και το τηλεχειριστήριο αποδέσμευσης κλείστρου.
Μεταξύ των βελτιώσεων συγκαταλέγεται και μια λειτουργία σταδιακού ζουμ(step zoom), η οποία είναι προσβάσιμη μέσω του μενού προσαρμογής της φωτογραφικής μηχανής. Υπάρχουν επίσης διαθέσιμα πέντε δημοφιλή εστιακά μήκη με το δακτύλιο ελέγχου - 28 χλστ., 35 χλστ., 50 χλστ., 70 χλστ. ή 100 χλστ. γιαάμεσες ρυθμίσεις.
Περισσότερα για την Cyber-shot RX100 II μπορείτε να βρείτε εδώ.
Cyber-shot RX1R
Η νέα Cyber-shot RX1R στηρίζεται στην κορυφαία full-frame RX1 και ανεβάζει σε νέα ύψη την τέλεια, από πλευράς pixel, ποιότητα εικόνας. Τα μοντέλα της σειράς R έχουν να επιδείξουν ακόμα πιο εντυπωσιακή ανάλυση στις φωτογραφικές μηχανές τσέπης.
Όπως πολλές φωτογραφικές μηχανές DSLR, η αρχική Cyber-shot RX1 διαθέτει ένα οπτικό φίλτρο χαμηλών συχνοτήτων (Optical Low Pass Filter - OLPF) μπροστά από τον αισθητήρα για να περιορίζει τα ανεπιθύμητα μουαρέ (moire) και χρωματικά τεχνητά σφάλματα.
Η νέα RX1R φέρνει νέα επίπεδα ρεαλισμού σε φωτογραφίες τοπίων και άλλων θεμάτων, που έχουν πολλές λεπτομέρειες, και δίνει στους λάτρεις της φωτογραφίας τη δυνατότητα να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους με πρωτόγνωρη σαφήνεια.
Τον Σεπτέμβριο του 2012, παρουσιάστηκε η Cyber-shot DSC-RX1, η πρώτη compact φωτογραφική μηχανή με σταθερό φακό στον κόσμο που διαθέτει αισθητήρα35mm full-frame με 24,3 ενεργά megapixel. Έχει ήδη βραβευτεί σε πολλούς αναγνωρισμένους διαγωνισμούς στην Ευρώπη, όπως αυτόν για την Καλύτερη Premium Camera στα βραβεία TIPA (Technical Image Press Association) 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια