ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Apple: Κατάφερε να ξεπεράσει την Samsung

Μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων με τα κέρδη της να κάνουν ρεκόρ για το τρίμηνο, η Apple ενδεχομένως να απολαμβάνει μία ακόμη πρωτιά, αυτή του μεγαλύτερου κατασκευαστή smartphones στον κόσμο.
Η εταιρεία είχε ένα εκπληκτικό τρίμηνο, με τις πωλήσεις συσκευών iPhone να αγγίζουν τις 74,5 εκατομμύρια. Η Samsung από την άλλη λέει ότι πούλησε συνολικά 95 εκατομμύρια handsets, από τις οποίες συσκευές οι 71 εκ. με 75 εκατομμύρια ήταν smartphones. Οπότε το ερώτημα είναι: κατάφερε η Apple να ξεπεράσει την Samsung και να γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones στον κόσμο;

Δυστυχώς το ερώτημα δεν μπορεί να απαντηθεί με ακρίβεια, αφού η Samsung δεν παρέχει σχετικές πληροφορίες (αρνείται να δώσει σύμφωνα με το The Verge συγκεκριμένα νούμερα). Ορισμένοι ωστόσο αναλυτές και εταιρείες ισχυρίζονται ότι η Apple είναι ο νικητής.

Η εταιρεία Counterpoint Research που βασίζει την έρευνα της σε διανομείς παγκοσμίως λέει ότι η Apple είναι σίγουρα μπροστά, αναφέροντας ότι οι αποστολές της Samsung ήταν 73,8 εκατομμύρια.

Δημοσιευμένη Εικόνα

O Ben Bajarin, αναλυτής της Creative Strategies δίνει επίσης την πρωτιά στην Apple αλλά η Strategy Analytics, ισχυρίζεται ότι οι αποστολές και των δύο κατασκευαστών ήταν 74,5 εκατομμύρια το τέταρτο τρίμηνο της χρονιάς που μας πέρασε.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Δημοσιευμένη Εικόνα

Όπως και να το δει κάποιος, η Apple είναι σίγουρα νικητής -τουλάχιστον για το επίμαχο τρίμηνο- με την εταιρεία να καταφέρνει να σημειώσει τόσο πωλήσεις ρεκόρ όσο και κέρδη ρεκόρ το προηγούμενο τρίμηνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια