ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Sony δεν αποκλείει το ενδεχόμενο της εξόδου από τις αγορές των τηλεοράσεων και των smartphones



Σύμφωνα με δηλώσεις του Kazuo Hirai, CEO της Sony Corp. σε συνάντηση του με επενδυτές, η Ιαπωνική εταιρεία αναμένεται σύντομα να αναδιοργανωθεί με στόχο να αυξήσει έως και 25φορές τα λειτουργικά κέρδη της, υπογραμμίζοντας μία στρατηγική που θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την έξοδο της εταιρείας από τις αγορές των τηλεοράσεων και των smartphones.
O κ. Hirai είπε ότι η Ιαπωνική εταιρεία καταναλωτικών προϊόντων δεν είναι δυνατόν πια να κυνηγήσει την ανάπτυξη στον τομέα των πωλήσεων σε τομείς όπως τα smartphones εξαιτίας του μεγάλου ανταγωνισμού από τους φθηνότερους Ασιάτες αντιπάλους καθώς και από τις κορυφαίες εταιρείες του τομέα της βιομηχανίας όπως είναι η Apple και η Samsung Electronics.

Η Sony αντίθετα θα εστιάσει σε άλλους τομείς, επενδύοντας σε περισσότερο επικερδής επιχειρήσεις όπως στον τομέα της κατασκευής αισθητήρων για κάμερες, στα βιντεοπαιχνίδια και στην ψυχαγωγία, καθώς αναζητάει τρόπους να απαπτυχθεί, μετά τις προβλέψεις για καθαρές ζημίες για έκτη συνεχόμενη φορά μέσα στα τελευταία επτά χρόνια.

Τα σχόλια του Kazuo Hirai που έγιναν μόλις έκλεινε η αγορά στο Tokyo, βοήθησαν τις μετοχές της Sony στο χρηματιστήριο της Ν.Υόρκης να ανέβουν 1,4%.

Όπως αναφέραμε, ο Hirai δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει η εταιρεία έξοδο από τις αγορές των τηλεοράσεων και των κινητών τηλεφώνων, πουλώντας τις δύο επιχειρήσεις, αλλά το πιθανότερο είναι να τις δούμε να αποτελούν ανεξάρτητες εταιρείες, όπως θα γίνει το τμήμα Video & Sound από τον Οκτώβριο.

Το τμήμα της Sony που κατασκευάζει ηχεία, ακουστικά ή Blu-Ray players θα επαναδραστηριοποιηθεί ως μία εντελώς ανεξάρτητη, αυτοδιοικούμενη εταιρεία.

Να θυμίσουμε ότι η Sony πούλησε το τμήμα προσωπικών υπολογιστών σε ένα επενδυτικό fund με την ονομασία Japan Industrial Partners πριν μερικούς μήνες. Η νέα εταιρεία δραστηριοποιείται αποκλειστικά στην Ιαπωνική αγορά σήμερα και έχει την ονομασία VAIO.

Δεν υπάρχουν σχόλια