ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πτώση στις πωλήσεις tablet για την Apple και τη Samsung


Οι πωλήσεις tablet σημείωσαν πτώση για πρώτη φορά από το 2010, σύμφωνα με την εταιρεία Canalys και υπαίτιοι είναι η Apple και η Samsung.
H συγκεκριμένη εταιρεία αναλύσεων σε μία αναφορά της σημειώνει ότι οι πωλήσεις tablet είχαν πτώση 12 % φτάνοντας τα 67 εκατομμύρια συσκευές το τελευταίο τέταρτο του 2014, η πρώτη μείωση σε τέσσερα χρόνια. Η αιτία είναι η μείωση των πωλήσεων από την Apple και τη Samsung. Για την Apple η μείωση έφτασε το 18 τοις εκατό, ενώ η μείωση για τη Samsung έφτασε το 24 τοις εκατό. Εταιρείες με μικρότερο μερίδιο στην αγορά, όπως η HTC, Sony, HP και η Dell, είδαν μια μικρή άνοδο στις πωλήσεις τους.

Ο Tim Couling, αναλυτής στην Canalys δήλωσε "Παρά την συνεχή άνοδο στις πωλήσεις tablet, η αγορά μαζεύτηκε για πρώτη φορά το τελευταίο τέταρτο του 2014, όπως ήταν αναμενόμενο. Θα ήταν πολύ δύσκολο για την Apple να επαναλάβει την επιτυχία που είχε κατά το τελευταίο τέταρτο του 2013 όταν ανακοίνωσε το iPad Air. Με την κυκλοφορία των νέων iPad φέτος, η επιθυμία για την αναβάθμιση των iPad ήταν μειωμένη".
Όμως δεν φταίει μόνο η Apple και η Samsung. Οι αναλυτές στην Canalys αναφέρουν ότι σημειώθηκε μείωση και στα πιο φτηνά και μικρά tablets, η οποία πιστεύεται ότι οφείλεται στην άνθιση των συσκευών phablet. "Το τελευταίο τέταρτο του 2014 τα tablets των 7" αποτέλεσαν τις μισές πωλήσεις των android tablets, τα οποία όμως και αυτά παρουσίασαν μείωση στις πωλήσεις και έπεσαν από το υψηλό ποσοστό του 66% που κατείχαν".
"Η ζήτηση σε αυτό το κομμάτι της αγορά παρουσιάζει μείωση λόγω της επικράτησης των smartphones με τις μεγάλες οθόνες και την έντονη μάχη στις τιμές που τελικά εξανέμισε τα κέρδη, κάνοντας τη συγκεκριμένη αγορά ασύμφορη για τους εμπόρους". H Canalys προβλέπει τις πωλήσεις των tablets με μεγαλύτερες οθόνες να αυξηθούν, κάτι που μάλλον είναι καλά νέα για τη Microsoft. To Microsoft Surface, που αποτελεί το ένα τρίτο των Windows tablets, αναμένεται να συνεχίσει την ανοδική του πορεία στις πωλήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια