ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Sony πούλησε το τμήμα online gaming της εταιρείας Sony Online Entertainment



Η Sony πούλησε το τμήμα online gaming της εταιρείας με την ονομασία Sony Online Entertainment (SOE) σε μία επενδυτική εταιρεία με την ονομασία Columbus Nova.
Το τμήμα Sony Online Entertainment ήταν υπεύθυνο για την ανάπτυξη τίτλων παιχνιδιών από τα τέλη της δεκαετίας του '90 και ήταν γνωστό κυρίως για την δημιουργία της σειράς EverQuest.

Τα περισσότερα παιχνίδια που δημιούργησε διατέθηκαν για τις πλατφόρμες της Sony και για Windows, ωστόσο ως αποτέλεσμα της εξαγοράς, τα μελλοντικά παιχνίδια του στούντιο θα κυκλοφορήσουν τόσο για την πλατφόρμα Xbox όσο και για φορητέςσυσκευές.

Τελευταία, η Sony Online Entertainment βρισκόταν σε φάση ανάπτυξης τίτλων όπως τα PlanetSide 2 (το οποίο θα αποτελούσε αποκλειστικό τίτλο για το PlayStation 4), EverQuest Next και H1Z1 (ένα free-to-play zombie survival τίτλο).
Πάντως η επενδυτική εταιρεία Columbus Nova έχει ήδη μερίδιο... στην βιομηχανία gaming, αφού το 2010 εξαγόρασε την Harmonix (Rock Band, Dance Central), για να την καταστήσει ως ανεξάρτητο developer.
Σύμφωνα με την Sony Online Entertainment, που αλλάζει ονομασία σε Daybreak Game Company, η συμφωνία δεν επηρεάζει την ανάπτυξη των επερχόμενων τίτλων παιχνιδιών.

 Site: Engadget

Δεν υπάρχουν σχόλια