ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Samsung θέλει το δικό της Apple Pay, και για αυτό εξαγόρασε την εταιρεία LoopPay

 

Η Samsung θέλει να προχωρήσει γρήγορα στο ζήτημα των πληρωμών με φορητές συσκευές, και για αυτό τον λόγο εξαγόρασε την εταιρεία LoopPay, που επιτρέπει τις πληρωμές υπηρεσιών ή τις αγορές καταναλωτικών προϊόντων χρησιμοποιώντας το κινητό όπως περίπου συμβαίνει με το Apple Pay.
Η τεχνολογία της LoopPay (βασίζεται στην πατενταρισμένη τεχνολογία με την ονομασία Magnetic Secure Transmission ή MST) μιμείται τον τρόπο που λειτουργούν οι νέου τύπου πιστωτικές κάρτες καθώς περνάμε μία από τις θήκες της για smartphones μπροστά από έναν αναγνώστη για ανέπαφες πληρωμές.
Αυτό, σύμφωνα με την εταιρεία αποτελεί το μεγάλο πλεονέκτημα της, αφού λειτουργεί με το 90% των σημερινών τερματικών του είδους.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, φήμες ήθελαν την Samsung να αδειοδοτείται από την LoopPay για να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της, αλλά φαίνεται πως η Κορεάτικη εταιρεία τελικά ήθελε περισσότερα.

Για την ώρα, όσοι χρήστες θέλουν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία της LoopPay μπορούν να αγοράσουν μία από τις θήκες της για smartphones (ξεκινούν από $16) ή κάποιο μπρελόκ ($10) αλλά από όσο μπορούμε να καταλάβουμε, η τεχνολογία της μπορεί πολύ εύκολα να ενσωματωθεί σε ένα smartphone, οπότε είναι πιθανό η Samsung να την διαφημίσει ως ένα από τα πλεονεκτήματα του νέου Galaxy S6.

Με το Google Wallet να μην έχει καταφέρει να αυξήσει τα ποσοστά χρήσης του όσο τουλάχιστον θα ήθελε η Google, η Samsung έχει την ευκαιρία να "αδειοδοτήσει" άλλους κατασκευαστές smartphones με Android για να αυξήσει την επιρροή της και να καθιερώσει την τεχνολογία της. Θα το κάνει όμως;

 Site: Engadget

Δεν υπάρχουν σχόλια