ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Microsoft και Samsung τερμάτισαν την μεταξύ τους δικαστική διαμάχη



Πριν μερικούς μήνες, είχαμε αναφερθεί στην δικαστική διαμάχη των Microsoft και Samsung επειδή η τελευταία ήθελε να σταματήσει να πληρώνει δικαιώματα χρήσης στην πρώτη.
Όπως είναι γνωστό η πρώτη κατέφυγε στην δικαιοσύνη επειδή όπως ισχυρίστηκε η Samsung δεν ήθελε να τιμήσει τη συμφωνία αμοιβαίας αδειοδότησης και το συμβόλαιο που υπέγραψε μαζί της το 2011, και το οποίο υποχρέωνε την Κορεάτικη εταιρεία να πληρώνει στη Microsoft δικαιώματα για την χρήση ευρεσιτεχνιών, για κάθε κινητό τηλέφωνο Android που κατασκευάζει.

Περισσότερα για την υπόθεση μπορείτε να διαβάσετε σε αυτό το άρθρο (αλλά και εδώ) ωστόσο να αναφέρουμε ότι οι δύο εταιρείες το 2011 και μετά από πολλούς μήνες διαπραγματεύσεων υπέγραψαν συμφωνία, η οποία υποχρέωνε την Samsung να καταβάλει στην Microsoft ένα ποσό για κάθε κινητό τηλέφωνο με Android που πουλάει.

Τότε, η Samsung πουλούσε περίπου 82 εκατομμύρια smartphones αλλά τελευταία έχει φτάσει να πουλάει 314 εκατομμύρια Android smartphones τον χρόνο. Από τότε που έγινε λοιπόν κυρίαρχος παίκτης στην αγορά των smartphones -τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται η Microsoft- σε παγκόσμιο επίπεδο, η Samsung αποφάσισε στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς να σταματήσει τη συμμόρφωση της με τη συμφωνία που είχε υπογράψει με τη Microsoft, χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία την εξαγορά του τμήματος φορητών συσκευών της Nokia.

Πρόσφατα μάθαμε ωστόσο ότι οι δύο εταιρείες κατέληξαν σε συμφωνία, αν και οι όροι της συμφωνίας παρέμειναν μυστικοί.
Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν πιο συγκεκριμένα: "Samsung and Microsoft are pleased to announce that they have ended their contract dispute in U.S. court as well as the ICC arbitration. Terms of the agreement are confidential."

 Site: GSMArena

Δεν υπάρχουν σχόλια