ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βιονικοί φακοί επαφής υπόσχονται αψεγάδιαστη και βελτιωμένη όραση




Μπορεί οι φακοί επαφής να είναι ένα επίτευγμα της τεχνολογίας ευρέως διαδεδομένο τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά ένας Καναδός οφθαλμίατρος υπόσχεται τέλεια όραση με βιονικούς φακούς επαφής.
Οι Ocumetics Bionic Lens υπόσχονται βιονική όραση ως και τρεις φορές καλύτερη από το απόλυτο 20/20, ενώ αναμένεται να αντικαταστήσουν τους κλασικούς φακούς επαφής, προσφέροντας ουσιαστικά μία νέα διάσταση στην όραση. Η εμφύτευσή τους μπορεί να γίνει μετά την ηλικία των 25 ετών, όταν και ο οφθαλμός θα έχει πλήρως διαμορφωθεί, όπως απαιτείται και στην γνωστή εγχείρηση διόρθωσης όρασης, Lasik. Όπως ανέφερε ο Dr. Garth Webb στο CBC News, αν με τους απλούς φακούς ο χρήστης μπορεί να δει καθαρά τι αναγράφει ένα ρολόι σε απόσταση τριών μέτρων, με τους βιονικούς φακούς επαφής θα μπορεί να δει τι δείχνει το ρολόϊ σε διπλάσια απόσταση.

Σύμφωνα με τον επιστήμονα, η διαδικασία τοποθέτησης των φακών, δεν διαρκεί περισσότερα από οκτώ λεπτά. Oι φακοί κατασκευάζονται ειδικά για κάθε ασθενή και μέσα σε δέκα δευτερόλεπτα, όχι μόνο διορθώνουν την όραση του, αλλά την βελτιώνουν σημαντικά.
Η αποδοχή των βιονικών φακών χαίρει εκτίμησης από το τομέα οπτομετρίας και ο οφθαλμίατρος Dr. Vincent DeLuise, με θέση καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Yale και στο Κολέγιο Ιατρικής Weill Cornell, ανέφερε στο CBC News πως οι Ocumetics Bionic Lens θα φέρουν τον άνθρωπο ένα βήμα πιο κοντά σε αυτό που λέμε τέλεια όραση τόσο σε μακρινές ή ενδιάμεσες αποστάσεις όσο και σε κοντινές αποστάσεις.

Οι βιονικοί φακοί βρίσκονται σε δοκιμαστικό στάδιο και αναμένεται να διατεθούν ευρέως στην αγορά μέσα στα επόμενα δυο χρόνια.

 Site: DigitalTrends

Δεν υπάρχουν σχόλια