ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η νέα εγκατάσταση Samsung Semiconductor Valley θα στοιχίσει $14 δισεκατομμύρια




Η Samsung βλέποντας ότι το τμήμα κατασκευής ημιαγωγών της εταιρείας πηγαίνει από το καλό, στο καλύτερο, αποφάσισε να επενδύσει πολλά χρήματα στην δημιουργία μίας νέας εγκατάστασης, ενός νέου εργοστασίου. Η επένδυση θα στοιχίσει στην εταιρεία 14 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η κατασκευή της νέας εγκατάστασης έχει ξεκινήσει, και σύμφωνα με πληροφορίες θα καταλαμβάνει έκταση 400 ποδοσφαιρικών γηπέδων, κερδίζοντας την ονομασία "Samsung Semiconductor Valley". Η νέα εργοστασιακή εγκατάσταση μάλιστα, είναι σε έκταση μεγαλύτερη από τις δύο μεγαλύτερες εγκαταστάσεις κατασκευής ημιαγωγών που διατηρεί η εταιρεία αυτή την περίοδο.

Η παραγωγή ημιαγωγών στο νέο εργοστάσιο αναμένεται να ξεκινήσει το 2017. Αν και η αγορά των ημιαγωγών είναι πολύ ανταγωνιστική, χάρη στην τεχνολογία 14nm FinFET, η εταιρεία έχει πάρει "κεφάλι" από άλλους ανταγωνιστές και μαζί με την Intel έχει ηγετικό ρόλο στην αγορά.

Το νέο εργοστάσιο, θα βοηθήσει την εταιρεία να αυξήσει τις πωλήσεις και να διατηρήσει την ηγετική της θέση στην αγορά. Η Samsung ήδη προμηθεύει πολλές εταιρείες με chips που κατασκευάζει -αν και την σχεδίαση όπως στην περίπτωση της Apple, την αναλαμβάνει η αμερικάνικη εταιρεία- μεταξύ των οποίων είναι system-on-chips για συσκευές iPhone ή iPad τηw Apple (ή ακόμα και το S1 για το Apple Watch) ενώ τελευταία η ίδια χρησιμοποίησε δικά της SoCs και μνήμη για τα Galaxy S6 και S6 Edge.

Μπορεί στην αγορά των smartphones η εταιρεία πριν από λίγο καιρό να ανακοίνωσε ότι τα κέρδη μειώθηκαν κατά 20%, αλλά τα κέρδη της από την αγορά των ημιαγωγών αυξήθηκαν κατά 50%.

 Site: TechnoBuffalo

Δεν υπάρχουν σχόλια