ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Windows Update for Business από τη Microsoft και επίθεση στη Google και το Android

Το συνέδριο Ignite το οποίο παρακολουθούμε από κοντά, επέλεξε η Microsoft για να παρουσιάσει ένα ακόμη νέο χαρακτηριστικό των Windows 10, το οποίο φέρνει την υπηρεσία Windows Update σε επιχειρηματικά περιβάλλοντα με στόχο αυτά να αναβαθμιστούν από τα Windows XP και Windows 7.
Το Windows Update for Business αποτελεί στην ουσία μια ενδιάμεση λύση για ότι ισχύει μέχρι σήμερα στον τομέα των αναβαθμίσεων για τα Windows είτε για τους οικιακούς χρήστες είτε για τις επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Microsoft, 858 εκατομμύρια χρήστες αναβαθμίζουν τακτικά τα συστήματα τους προκειμένου αυτά να έχουν τις τελευταίες ενημερώσεις ασφαλείας από τη Microsoft ενώ οι διαχειριστές συστημάτων επιλέγουν αυτοί τι αναβαθμίσεις θα εγκαταστήσουν στα συστήματα τους, όταν αυτές κυκλοφορούν από τη Microsoft κάθε 2η Τρίτη.

Με το Windows Update for Business, η Microsoft θέλει να δώσει τη δυνατότητα στους διαχειριστές συστημάτων να μπορούν να εγκαθιστούν εύκολα όχι μόνο τις ενημερώσεις ασφαλείας αλλά και νέα χαρακτηριστικά των Windows, κάνοντας την όλη διαδικασία πιο οικονομική για τις επιχειρήσεις. Παράλληλα η διαδικασία μπορεί να γίνεται πιο γρήγορα απ’ ότι στο παρελθόν ανάλογα με το επίπεδο χρονικής αναβάθμισης (ring) που θα επιλέξει ο εκάστοτε administrator. Για το λόγο αυτό, σύντομα η Microsoft θα επεκτείνει το μοντέλο με το οποίο λαμβάνουν αναβαθμίσεις όσοι συμμετέχουν στο Insider πρόγραμμα των Windows 10 με επιπλέον rings τα οποία θα ισχύουν το ίδιο και για το Windows Update for Business.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Στα σχέδια της εταιρείας όπως αναφέρθηκε είναι η αλλαγή συστήματος αναβαθμίσεων και για την έκδοσης των Windows 10 για smartphones, όπου εκεί θα χρειαστεί η παράκαμψη των παρόχων προκειμένου ο χρήστης να έχει την τελευταία έκδοση του λειτουργικού όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Για την ώρα πάντως η Microsoft δεν έχει δώσει πληροφορίες για το πως προτίθεται να προχωρήσει σ’ αυτή την κίνηση.

Κατά την παρουσίαση, εντύπωση προκάλεσε η επίθεση του Terry Myerson, του αφεντικού των Windows, στη Google και το σύστημα αναβαθμίσεων που ακολουθεί η εταιρεία για τις Android συσκευές το οποίο είναι ….ανύπαρκτο, αφήνοντας τους διαχειριστές συστημάτων και τους χρήστες απροστάτευτους. Κάτι τέτοιο σύμφωνα με τον Myerson κάνει ευάλωτες καθημερινά και τις δύο πλευρές σε επιθέσεις που πολύ πιθανό να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα σε επιχειρήσεις.

Η υπηρεσία Windows Update for Business θα είναι διαθέσιμη δωρεάν για χρήστες Windows 10 Pro και Windows 10 Enterprise.

Δεν υπάρχουν σχόλια