ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έρχονται τα πρώτα υβριδικά αρθρώματα μνήμης DDR4 SDRAM με SSD




Ο οργανισμός ανάπτυξης ανοικτών προτύπων για την βιομηχανία μικροηλεκτρονικής JEDEC Solid State Technology Association, ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή JC-45 έδωσε την έγκριση της για τα πρώτα πρότυπα υποστήριξης υβριδικών αρθρωμάτων μνήμης DDR4.
Τα αρθρώματα μπορούν να τοποθετούνται σε συμβατικές dual in-line υποδοχές αρθρωμάτων μνήμης (DIMM, Dual In-line Memory Module) και να εμφανίζονται ως DDR4 SDRAM στον ελεγκτή συστήματος, ωστόσο διαθέτουν non-volatile (NV) μνήμες όπως είναι η NAND flash στο άρθρωμα. Αυτές οι υβριδικές οικογένειες αρθρωμάτων ονομάζονται Non-Volatile DIMMs ή NVDIMMs και μπορούν να μοιράζονται το κανάλι μνήμης με άλλα κανονικά DDR4 DIMMs.

Με τον ερχομό των υβριδικών αρθρωμάτων μνήμης στις αρχιτεκτονικές συστημάτων προστίθενται νέα επίπεδα λειτουργικότητας στην ιεραρχία μνήμης στους υπολογιστές” δήλωσε ο Mian Quddus, Πρόεδρος της Επιτροής JC-45 του JEDEC για τα Dynamic Random Access Memory (DRAM) Modules. Πρόσθεσε επίσης ότι η Non-Volatile μνήμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την διατήρηση δεδομένων, την μαζική αποθήκευση και πως τώρα άνοιξε ο δρόμος για καινοτόμες νέες εφαρμογές που θα χρησιμοποιούν την υψηλή ταχύτητα του καναλιού DRAM και η μνήμη NAND flash είναι η πρώτη μνήμη Non-Volatile που θα ενσωματωθεί στο κανάλι.

Η Επιτροπή JC-45 του JEDEC σε συνεργασία με το NVDIMM Special Interest Group (SIG), μία υποεπιτροπή της Πρωτοβουλίας Solid State Storage μέσα στον Storage Networking Industry Association (SNIA) ανακοίνωσε και τους δύο πρώτους τύπους υβριδικών αρθρωμάτων.

Πρόκειται για τα NVDIMM-N που συνδυάζουν chip μνήμης DRAM και NAND flash, με την μνήμη flash να προσφέρει δυνατότητες αντιγράφου ασφαλείας και ανάκτησης (backup, restore) όλης της DRAM για αξιόπιστη διατήρηση δεδομένων σε περίπτωση διακοπής της τροφοδοσίας, και τα NVDIMM-Fπου χρησιμοποιούν μόνο μνήμη NAND flash για την αποθήκευση δεδομένων, όπως συμβαίνει με άλλα μέσα αποθήκευσης όπως είναι τα solid state drives. O οργανισμός JEDEC επίσης έχει συγκεκριμενοποιήσει συγκεκριμένα σήματα στον DIMM connector για plug-and-play δυνατότητες των NVDIMMs.

 Site: TechPowerUp

Δεν υπάρχουν σχόλια