ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρόταση εξαγοράς της υπηρεσίας HERE στην Nokia υπέβαλλε η Uber


Λίγους μήνες μετά την εξαγορά της deCarta, ενός startup με έδρα το San Jose που προσφέρει μία πλατφόρμα λογισμικού που εστιάζει σε υπηρεσίες τοποθεσίας και χαρτών, η Uber σύμφωνα με μία αναφορά των New York Times πλησίασε την Nokia και υπέβαλλε προσφορά για την εξαγορά της υπηρεσίας HERE της Nokia.
Σύμφωνα με την αναφορά των New York Times, η προσφορά αγγίζει τα $3 δισεκατομμύρια. Πέρα ωστόσο από την Uber, μία κοινοπραξία από Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, που αποτελείται από τις Mercedes, Audi και BMW καθώς και μία εταιρεία ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου έριξαν επίσης στο τραπέζι τις δικές τους προσφορές. Λέγεται, ότι αργότερα μέσα στο μήνα, θα ανακοινωθεί σε ποιον θα καταλήξει η υπηρεσία HERE της Nokia.

Αξίζει να αναφέρουμε, πως η Nokia εξαγόρασε την εταιρεία Navteq -αυτή ήταν ονομασία πριν αλλάξει σε HERE - το 2007 έναντι $8,1 δισεκατομμυρίων.

Τα νέα έρχονται περίπου ένα μήνα μετά τις πρώτες αναφορές ότι η Nokia επιδιώκει την πώληση της επιχείρησης HERE, ζητώντας περίπου $2,1 δισεκατομμύρια.

 Site: GSMArena

Δεν υπάρχουν σχόλια