ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Lenovo θέλει να εξαγοράσει το τμήμα gaming notebooks της MSI;




Από ότι φαίνεται η Lenovo σχεδιάζει να επεκτείνει ακόμα περισσότερο την επιχείρηση της, και σύμφωνα με πληροφορίες ενδιαφέρεται να εξαπλωθεί και στην αγορά των gaming laptops. Ακριβώς για αυτό τον λόγο έχει "βάλει στο μάτι" την επιχείρηση της MSI στον συγκεκριμένο τομέα.
Σύμφωνα με αναφορά της ιστοσελίδας Digitimes -που δεν επιβεβαιώνεται ωστόσο και έτσι θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί- η Lenovo "κοιτάζει να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της στην βιομηχανία των gaming notebooks και η εξαγορά της επιχείρησης της MSI θα ήταν ο ταχύτερος τρόπος για να επιτύχει τον στόχο της".

Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι αυτή την περίοδο, η Lenovo και η MSI διαπραγματεύονται και πως ενδεχομένως να καταλήξουν σε συμφωνία. Η επιτυχία της MSI στην αγορά των gaming notebooks οδήγησε άλλοες κατασκευαστές όπως οι Acer, ASUSTek και Toshiba να ξεκινήσουν την ανάπτυξη τέτοιων notebooks, κάτι που οδήγησε την κυρίαρχη δύναμη στο συγκεκριμένο τμήμα της αγοράς Alienware -που ανήκει στην Dell- να ξεκινήσει να λαμβάνει περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες για να διατηρήσει την θέση της. Αν και η ζήτηση παραδοσιακών notebooks έχει εξασθενίσει, οι πωλήσεις των gaming notebooks και των σχετικών περιφερειακών παρουσιάζουν αύξηση ενώ φέρνουν αρκετά κέρδη. Η ASUSTek παρουσίασε αρκετά νέα μοντέλα στην ROG σειρά ενώ η Acer εισήλθε στην αγορά με την σειρά Predator.

Κάποιοι αναλυτές της αγοράς σημείωσαν, ότι η MSI σύντομα θα έχει πολύ μεγάλο ανταγωνισμό από τις Dell, Acer και ASUSTek στον τομέα των gaming notebooks και πως η πώληση της επιχείρησης ενδεχομένως να μην είναι κακή ιδέα, αφού θα επιτρέψει στην εταιρεία να επικεντρωθεί στις αγορές των motherboards και των servers.

Δεν υπάρχουν σχόλια