ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ASRock απενεργοποιεί το SKY OC με νέο BIOS Update

Η ASRock στο τελευταίο BIOS update της απενεργοποιεί το εν λόγω feature από όλες τις συμβατές μέχρι τώρα μητρικές πλακέτες.

Η πίεση της Intel φαίνεται πως έχει επηρεάσει αρνητικά τις όποιες καμπάνιες έκαναν καταξιωμένοι κατασκευαστές μητρικών όπως η ASRock η οποία αναγκάζεται να "κατεβάσει" το χαρακτηριστικό SKY OC που επιτρέπει την αύξηση του BCLK σε non-K επεξεργαστές Intel Skylake για αύξηση των επιδόσεων. Το χαρακτηριστικό υπάρχει σε όλους τους άλλους κατασκευαστές αλλά ανεπίσημα μέσα από την κοινότητα των overclockers (HWBOT) και σε αντίθεση με τις ASRock και BIOSTAR, κράτησαν τη λειτουργία μόνο για "δοκιμές". Αντίθετα, η ASRock παίρνοντας ένα μεγάλο βάρος στη πλάτη της, ανακοίνωσε σχετική καμπάνια για τις βελτιωμένες επιδόσεις. 
Φυσικά, το χαρακτηριστικό δεν έφυγε από τις προηγούμενες εκδόσεις του BIOS και έτσι όποιος επιθυμεί να υπερχρονίσει τον κλειδωμένο Skylake επεξεργαστή του, μπορεί απλά να κρατήσει το παλιό BIOS στη μητρική του. Βέβαια, η νέα έκδοση του BIOS (αυτή που απενεργοποιεί το SKY OC) φέρει το τελευταίο fix στο bug των Skylake, δημιουργώντας έτσι ερωτηματικά σχετικά με τη σταθερότητα του υπολογιστή σε κατάσταση υψηλού φόρτου εργασίας. 

Τέλος, όλοι οι άλλοι κατασκευαστές που γνωρίζουμε πως έχουν λανσάρει αντίστοιχες λύσεις δεν έχουν αλλάξει τη στάση τους ως προς την κοινότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια