ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Canon 1D X Mark II για επαγγελματίες με δυνατότητα εγγραφής 4K video

Τη νέα της πρόταση για τους επαγγελματίες φωτογράφους ανακοίνωσε η Canon και η οποία αποτελεί την κορυφαία φωτογραφική DSLR μηχανή της εταιρείας.
Το μοντέλο EOS-1D X Mark II ξεχωρίζει για την απίστευτη ταχύτητα λήψεων με 14 καρέ το δευτερόλεπτο με το Autofocus ενεργοποιημένο ή 16 καρέ το δευτερόλεπτο όταν βρίσκεται σε κατάσταση άμεσης προβολής, κάνοντας την ιδανική για λήψεις αντικειμένων εν κινήσει. Διαθέτει νέο CMOS αισθητήρα με ανάλυση 20.2MP και παράλληλα νέο σύστημα αυτόματης εστίασης Al Servo AF III+.

Σε αντίθεση με τον προκάτοχο της, είναι σε θέση να καταγράψει βίντεο με 4K ανάλυση και με ρυθμό καρέ έως 60p. Ενσωματώνει GPS ενώ το σώμα της συσκευής διαθέτει σχεδιασμό παρόμοιο με το μοντέλο 1D X το οποίο παρουσίασε η Canon το 2012. Οι δυνατότητες της φωτογραφικής μηχανής καλύπτουν και τις συνθήκες χαμηλού φωτισμού, με ISO που καλύπτει το διάστημα από 100 έως 51200, με δυνατότητα επέκτασης σε 50 έως 409600.


Για πρώτη φορά, κατά τη λήψη με επιλεγμένα extender και τηλεφακούς, το νέο σύστημα AF προσφέρει επίσης υποστήριξη AF f/8 και με τα 61 σημεία, επιτρέποντας ελεύθερη επιλογή του σημείο εστίασης. Η απόκριση στις διάφορες λειτουργίες είναι η καλύτερη σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς EOS, κάτι που οφείλεται στους διπλούς επεξεργαστές DIGIC 6+, υπεύθυνοι για την επεξεργασία του τεράστιου όγκου δεδομένων που καταγράφει ο αισθητήρας.

Αναμενόμενα βέβαια, η τιμή της EOS-1D X Mark II είναι αρκετά υψηλή αφού φτάνει τα $5.999 μόνο για το σώμα, με τη Canon να διαθέτει στην αγορά και πακέτο που περιλαμβάνει μια CFast κάρτα 64GB και τον σχετικό reader, με το κόστος σ' αυτή την περίπτωση να φτάνει τα $6,299.

Δεν υπάρχουν σχόλια