ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέα ακουστική εμπειρία με το νέο AMD TrueAudio Next

Shuttle XPC Slim DS67U...
Η AMD ανακοίνωσε μια νέα τεχνολογία rendering του ήχου η οποία μάλιστα είναι open source και μπορεί να εκμεταλλευτεί πολλαπλές AMD κάρτες γραφικών.

Το TrueAudio Next αποτελεί μέρος του LiquidVR της AMD το οποίο είναι και αυτό ανοικτό προς όλους. Η ανάγκη για καλύτερη αναπαράσταση του ήχου μέχρι και πριν την εμφάνιση του VR ήταν μικρή μιας και τα περισσότερα συστήματα που αναπαριστούσαν τη σκηνή σε surround έκαναν αρκετά καλή δουλειά, ειδικά όταν το κεφάλι του gamer είναι σταθερό σε μια θέση. Όμως όταν έχουμε να κάνουμε με περιεχόμενο VR όπου το κεφάλι βρίσκεται σε διαρκή κίνηση, η πηγή του ήχου επιδέχεται βελτίωση.

Ουσιαστικά η πρόταση της AMD αποτελεί την απάντηση της εταιρίας στο VR Works Audio της NVIDIA το οποίο έχει σχεδιαστεί για τον ίδιο ακριβώς λόγο, τη βελτίωση του ήχου σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας. Εκμεταλλεύεται τη τεχνολογία ray tracing της AMD για να χαρτογραφήσει τα αντικείμενα και τον ψηφιακό χώρο και υπόσχεται δυναμικό ήχο, rendered σε πραγματικό χρόνο και περισσότερες από 32 stereo πηγές, ενώ σύμφωνα με την εταιρία όλα αυτά πραγματοποιούνται χωρίς επιπλέον latency στο pipeline της επεξεργασίας. Όσον αφορά το τελευταίο, γνωρίζουμε πως οι Radeon κάρτες γραφικών μπορούν να χρησιμοποιήσουν μέρος των Compute Units τους αποκλειστικά για το rendering του ήχου.

Περισσότερα αναφέρονται στο GPUOpen website.


Νέα ακουστική εμπειρία με το νέο AMD TrueAudio Next

Δεν υπάρχουν σχόλια