ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τα μελλοντικά MacBook Pro ίσως να μην έχουν τις παραδοσιακές USB θύρες

Μετά την αφαίρεση του βύσματος των 3,5'' για τα ακουστικά, από το τελευταίο iPhone, η Apple κινείται και προς την αφαίρεση της πλέον γνωστής και διαδεδομένης θύρας στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, της USB Type A. Οι τελευταίες φήμες θέλουν τα επόμενα MacBook Pro να διαθέτουν μόνο θύρα USB Type C.
 
Τα νέα MacBook Pro έρχονται να αντικαταστήσουν τα προηγούμενα μοντέλα και σύμφωνα με το site Macotakara, το οποίο επικαλείται αξιόπιστες πηγές από την Κίνα και ήταν το πρώτο που αναφέρθηκε στην αφαίρεση της υποδοχής των ακουστικών από τα iPhones, τα νέα MacBook Pro θα διαθέτουν μόνο θύρες USB Type C και Thunderbolt 3. Οπότε πέραν της παραδοσιακής USB Type A, θα απουσιάζουν και οι Magsafe και Thunderbolt 2 συνδέσεις. Αναφορά δεν γίνεται για το 3,5'' βύσμα, οπότε αυτό ίσως να παραμείνει και στα νέα μοντέλα, με βάση και φωτογραφίες που διέρρευσαν και δείχνουν το σασί τους. Η αφαίρεση των USB Type A αναμένεται να υποχρεώσει πολύ κόσμο να προμηθευτεί USB 3.0 μετατροπείς, όπως αυτόν που δίνει η Apple στα $79.
 
large.58067350b7463_USBTypeA-USBTypeC.jpg
 
Η Apple έχει προγραμματίσει μια εκδήλωση για τις 27 Οκτωβρίου, οπότε και αναμένεται να αποκαλυφθούν δύο MacBook Pro, ένα με οθόνη 13,3'' και ένα με οθόνη 15,4''. Είναι σχεδόν βέβαια ότι θα διαθέτουν ένα νέο OLED bar το οποίο θα αντικαθιστά τα function keys, καθώς και Touch ID αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων στο power button. Σύμφωνα επίσης με το Macotakara θα δούμε ένα νέο MacBook Air με οθόνη 13,3'', ενώ το μοντέλο των 11'' θα καταργηθεί. Και στο νέο MacBook Air ενδεχομένως να καταργηθούν οι USB Type A.

Δεν υπάρχουν σχόλια