ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Mi Note 2 της Xiaomi με εντυπωσιακό σχεδιασμό και χαρακτηριστικά

Επίσημο το Mi Note 2 της Xiaomi με εντυπωσιακό σχεδιασμό και χαρακτηριστικάΤο νέο της smartphone, το Mi Note 2, παρουσίασε πριν λίγη ώρα στην Κίνα η Xiaomi το οποίο κρύβει πολλές εκπλήξεις.
Αρχικά ο σχεδιασμός της συσκευής διαφέρει σημαντικά από τα υπόλοιπα smartphone της εταιρείας και για πολλούς την ανεβάζει επίπεδο από τη στιγμή που η εμπρόσθια επιφάνεια διαθέτει οθόνη με κυρτές πλευρές στα πρότυπα του Galaxy S7 edge. Κυρτές πλευρές συναντάμε και στην πίσω πλευρά ενώ η οθόνη των 5,7 ιντσών, τεχνολογίας flexible OLED με Full HD ανάλυση, καλύπτει το 77,2% της συνολικής εμπρόσθιας επιφάνειας, ελαχιστοποιώντας τα περιθώρια γύρω από την οθόνη. Όπως αναφέρει η Xiaomi, η κατασκευή μιας τέτοιας οθόνης είναι αρκετά δύσκολη εξαιτίας της περίπλοκης διαδικασίας παραγωγής, ενώ το κόστος είναι 6 φορές μεγαλύτερο από μια οθόνη LCD 5,5 ιντσών με Full HD ανάλυση.

Η ποιότητα κατασκευής είναι κορυφαία με παρουσία γυαλιού και στο πίσω μέρος αλλά και μεταλλικό ανθεκτικό πλαίσιο. Επιπλέον ο αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων που βρίσκεται κάτω από την οθόνη χρησιμοποιεί την τεχνολογία Sense ID της Qualcomm η οποία λειτουργεί με υπερήχους για απροβλημάτιστη λειτουργία.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Οι επιδόσεις του Xiaomi Mi Note 2 αναμένονται κορυφαίες από τη στιγμή που η Xiaomi έχει στηριχτεί στο νέο και καλύτερο SoC της Qualcomm, το Snapdragon 821, το οποίο συνοδεύει με 4 ή ακόμα και 6GB μνήμη ανάλογα με την έκδοση. Ο αποθηκευτικός χώρος ξεκινά από τα 64GB με δυνατότητα επέκτασης ενώ όπως πάντα υποστηρίζεται η εγκατάσταση δύο sim καρτών. Καμία παραχώρηση δεν έχει κάνει η κινεζική εταιρεία και στο θέμα της αυτονομίας, εξοπλίζοντας τη συσκευή με μπαταρία 4070mAh αλλά και με δυνατότητα γρήγορης φόρτισης που προσφέρει η τεχνολογία Quick Charging 3.0

Σε ότι αφορά τις κάμερες η κύρια κάμερα στο πίσω μέρος διαθέτει αισθητήρα 22,56MP, κατασκευής Sony. Αποτελείται από 6 οπτικά μέρη, έχει διάφραγμα f/2.0 καθώς και φλας two tone. Η εγγραφή βίντεο μπορεί να γίνει στην 4K ανάλυση με υποστήριξη hardware EIS για καλύτερη σταθεροποίηση. Η δεύτερη κάμερα που προορίζεται για selfies έχει ανάλυση 8MP, υποστηρίζει αυτόματη εστίαση ενώ μέσα από το λογισμικό δίνονται δυνατότητες φιλτραρίσματος των φωτογραφιών. Προσοχή έχει δοθεί και στον ήχο, με υποστήριξη HD ποιότητας στα 192kHz/24-bit.

Οι τιμές που έχει ανακοινώσει η Xiaomi για τις διάφορες εκδόσεις του μοντέλου αφορούν την Κινεζική αγορά και είναι σίγουρα ενδιαφέρουσες. Το αρχικό μοντέλο με 4GB και 64GB αποθηκευτικό χώρο θα κοστίζει περίπου $413 ενώ η Global έκδοση με 6GB μνήμη, 128GB αποθηκευτικό χώρο και υποστήριξη 4G+, θα έχει κόστος $516.

Δεν υπάρχουν σχόλια