ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Facebook και η Google συνεργάζονται για να επεκτείνουν την σύνδεση τους με την Ασία

Σύμφωνα με μία ανακοίνωση, το Facebook και η Google θα συνεργαστούν με τις εταιρείες Pacific Light Data Communications Company (η οποία αποτελεί θυγατρική της Κινέζικης εταιρείας China Soft Power Technology) και TE SubCom για την κατασκευή της πρώτης απευθείας υποθαλάσσιας σύνδεσης μεταξύ του Los Angeles και του Hong Kong.
Μόλις το καλώδιο των 12800 χιλιομέτρων ξεκινήσει να λειτουργεί στο μέγιστο της χωρητικότητας του, θα είναι το μεγαλύτερης χωρητικότητας καλώδιο που διασχίζει τον Ειρηνικό μέχρι σήμερα. Όταν το έργο Pacific Light Cable Network ανακοινώθηκε για πρώτη φορά πέρυσι –και πριν συνδεθούν τα ονόματα των δύο εταιρειών Facebook και Google μαζί του- υπολογίστηκε ότι θα κοστίσει $400 εκατομμύρια.

Το καλώδιο θα διαθέτει πέντε ζεύγη ινών, με καθένα από αυτά να είναι σε θέση να παρέχει bandwidth μεγαλύτερο από 24Tbps. Σύμφωνα με όσα δήλωσε εκπρόσωπος της Google, κάθε εταιρεία που συμμετέχει στο έργο θα έχει το δικό της κομμάτι του καλωδίου, και πως η Google θα έχει το δικό της ζευγάρι ινών για να διατηρήσει ιδιωτική την κίνηση των δεδομένων. Το νέο καλώδιο θα είναι το έκτο υποβρύχιο καλώδιο που η Google έχει μερίδιο (τα άλλα καλώδια είναι τα Unity, SJC, FASTER, MONET και Tannat).

Αν και δεν είναι συνηθισμένο να συνεργάζονται μεγάλες εταιρείες, σε τέτοιου είδους εγχειρήματα το έχουμε δει να συμβαίνει, όπως όταν το Facebook συνεργάστηκε με την Microsoft για την δημιουργία ενός καλωδίου στον Ατλαντικό, το οποίο μάλιστα στα 160Tbps είναι και ταχύτερο από το Pacific Light Cable Network. Όπως επισημαίνει η Google, το νέο καλώδιο θα φέρει χαμηλότερη υστέρηση και υψηλότερο bandwidth στους πελάτες της.

Δημοσιευμένη Εικόνα

 Site: TechCrunch

Δεν υπάρχουν σχόλια