ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ερχεται το πρώτο κινητό LTE

Το πρότυπο ταχύτατης αναμετάδοσης δεδομένων Long Term Evolution (LTE) φαίνεται ότι έχει ωριμάσει αρκετά ώστε να το δούμε σύντομα σε κινητά τηλέφωνα. Έτσι στο πλαίσιο της έκθεσης Mobile World Congress της Βαρκελώνης αναμένεται να παρουσιαστεί το πρώτο κινητό τηλέφωνο που θα ενσωματώνει αυτή την τεχνολογία.
Το LTE, γνωστό και ως 4G, αναμένεται να ανεβάσει τις ταχύτητες upload έως τα 100MBit/s, αντικαθιστώντας τα τωρινά UMTS και HSPA. Η ιαπωνική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας NTT DoCoMo θα κάνει στο πλαίσιο της έκθεσης της Βαρκελώνης μια επίδειξη του προτύπου, μεταφέροντας βίντεο ΗD μέσω LTE συσκευών. Σε αυτές τις συσκευές χρησιμοποιείται ένα chipset που έχει αναπτύξει η NTT από κοινού με τις NEC, Fujitsu και Panasonic. Η NTT DoCoMo σχεδιάζει να επενδύσει μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια 2,4-3,2 δις ευρώ για την αναδιάρθρωση των δικτυακών δομών της σκοπό την υποστήριξη του LTE.
Τα πρώτα κινητά LTE της LG Electronics αναμένεται να κυκλοφορήσουν φέτος, ενώ η Ericsson έχει αναπτύξει την πλατφόρμα M700, στη βάση της οποίας θα αναπτυχθούν οι συσκευές LTE που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά μέσα στο 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια