ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τα smartphones 4ης γενιάς στη CeBIT

ΜΕ μεγάλη αγωνία όλοι μας περιμένουμε μέχρι ν' αρχίσει η CeBIT στο Αννόβερο κι όλοι αναρωτιούνται σε ποιον τομέα θα δοθεί η μεγαλύτερη προσοχή. Όλα δείχνουν ότι στο επίκεντρο της έκθεσης θα είναι τα smartphones 4η γενιάς, αυτά τα θαυμαστά δημιουργήματα που συνδυάζουν πάρα πολλές και διαφορετικές λειτουργίες.
Μας καθοδηγούν στις ατραπούς του διαδικτύου, ακούμε μουσική, βλέπουμε βίντεο, στέλνουμε e-mail κι επικοινωνούμε με φίλους στο Facebook - τα κινητά τηλέφωνα προορίζονται να γίνουν τα κατ' εξοχήν πολυλειτουργικά gadgets. Την τάση για ακόμα πιο «δυνατά» και «πλούσια» smartphones έρχεται να επιβεβαιώσει και το γεγονός ότι οι περισσότερες εταιρείες σ' αυτά τα τηλέφωνα έχουν ρίξει το βάρος. Πάρτε, για παράδειγμα, το Xperia X10 της Sony Ericsson που «φορά» για λειτουργικό σύστημα το δημιούργημα της Google, το Android. Στα ίδια χνάρια βαδίζει και η HTC, της οποίας τα κινητά τηλέφωνα του 2010 αναμένεται να κυκλοφορήσουν με Android.
Σε τελική ανάλυση, το λειτουργικό σύστημα, όποιο κι αν είναι αυτό, είναι η «καρδιά» του smartphone, επειδή πολύ απλά καθορίζει τη δυνατότητα χρήσης της συσκευής αλλά και της ενσωμάτωσης νέων προγραμμάτων-εφαρμογών. Κι όλοι ξέρουμε λίγο-πολύ την «τρέλα» με τα Apps...

Δεν υπάρχουν σχόλια