ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέα cloud υποδομή για την Έρευνα και την Καινοτομία

Το έργο VENUS-C (www.venus-c.eu), το οποίο υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση του 7ου Προγράμματος Πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υποστηρίζεται από το Ελληνικό Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft, αποτελεί μία από τις πρώτες πρωτοβουλίες στον τομέα του cloud που εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Ατζέντα (DAE). Παρέχοντας επεκτάσιμους και διαλειτουργικούς πόρους cloud computing που προέκυψαν τόσο από τις λύσεις ανοιχτού λογισμικού (open source), όσο και τις αντίστοιχες εμπορικές λύσεις (όπως το Microsoft Windows Azure), το εν λόγω έργο κατάφερε να αναδείξει τις απαιτήσεις πρωτοπόρων ομάδων τελικών χρηστών, όπως ερευνητές και μικρό-μεσαίες επιχειρήσεις.
 O Fabrizio Gagliardi, Microsoft Research Connections EMEA, Πρόεδρος της επιτροπής έργου του VENUS-C και ένας από τους εμπνευστές της πρωτοβουλίας δήλωσε: «Χαίρομαι που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αναγνωρίσει τη σημαντική συμβολή του VENUS-C στην ευρωπαϊκή επιστημονική κοινότητα, με τη σαφή επίδειξη των πλεονεκτημάτων του cloud σε επίπεδο μείωσης του κόστους και αύξησης της απόδοσης, της ευελιξίας και της ευκολίας στη χρήση. Είμαστε επίσης, ως Microsoft, πολύ ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι η υποστήριξη μικρών επιχειρήσεων από πλευράς μας υπήρξε τόσο αποτελεσματική, καθώς καταφέραμε να ενισχύσουμε νέες επιχειρήσεις στο ξεκίνημά τους και να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη μικρών επιχειρήσεων σε δύσκολους οικονομικά καιρούς».
Τα €4,5 εκατομμύρια της χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν συμπληρωθεί με επενδύσεις από τη Microsoft σε υποδομές στην πλατφόρμα Windows Azure και ανθρώπινο δυναμικό, παρουσιάζοντας μια βιώσιμη, οικονομική και αποδοτική εναλλακτική λύση για την υποστήριξη της ευρωπαϊκής κοινότητας τελικών χρηστών. «Το cloud computing βοηθάει τους ερευνητές με μια σειρά από διαφορετικούς τρόπους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα όχι μόνο να επιτύχουν επιστημονικές ανακαλύψεις, αλλά επίσης να δημιουργήσουν νέες επιστήμες, κάτι που δεν θα μπορούσαν εύκολα να κάνουν πριν», εξηγεί ο Andrea Manieri, VENUS-C Project Director της Engineering Ingegneria Informatica στην Ιταλία. Ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα του VENUS-C είναι ότι παρέχει τους απαραίτητους πόρους σε ερευνητές, οι οποίοι παραδοσιακά δεν είχαν πρόσβαση σε επαρκείς υπολογιστικούς πόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια